Connect with us

Kultúra

Album „World Essences“ spája folklór, World music, etno a Dub

Published

on

Reklama

Hudobný producent Jozef Hnídzik alias Juju Planet Dub z Piešťan vydal v utorok 21. novembra, pod hlavičkou vydavateľstva Tip top Underground Records, nové EP pod názvom World Essences. Na projekte spolupracoval s folklórnym súborom Žito, ako aj s Indickým sitaristom Nikhil Patwardhan. Jedinečné spojenie experimentálnej elektronickej hudby, spájajúcej ľudové rytmy z celého sveta, orientálne tóny, prvky etna, štýlu Dub a folklóru, si mohli v premiére užiť návštevníci minuloročného Lidožúru. Folkloristky naspievali pieseň Sedzí ptáček na čerešni.

Indický sitarista Nikhil Patwardhan

„Jožko bol z tohto projektu veľmi nadšený a za dievčatá môžem povedať, že sme rady, že do toho išiel práve s nami. Mal s nami veľkú trpezlivosť, nie sme profesionálne speváčky, bola to naša prvá skúsenosť s nahrávaním. Každopádne výsledok je určite zaujímavý a myslím si, že môže osloviť naozaj široké spektrum ľudí. Pre mňa boli zážitkom aj živé vystúpenia, pretože fanúšikovia JujuPlanet Dub sú vždy dobre naladení a ak sa im niečo páči, dávajú to jasne najavo. Doterajšie reakcie na túto fúziu boli dobré, tak dúfam, že sa bude dariť aj novému EP,“ uviedla k spoločnému projektu Eva z folklórneho súboru Žito.

Reklama

Album obsahuje 3 skladby, ktoré sú ochutnávkou svetových vôní. Tie vám predstavia fúziu slovenských ľudových melódií a silných vibrácií nástroja Sitar. EP World Essences pozýva k hudobnej ochutnávke letom svetom plným neodolateľných vôní. Vypočuť si ho môžete na webovej stránke jujuplanetdub.bandcamp.com

Reklama

-red/TS Juju Planet Dub/Foto: lt, np(aktualizované)-

Populárne články