Connect with us

Kultúra

Spomienky z Nepálu sa jej odtlačili aj do duše

Published

on

Reklama

Umelkyňa a cestovateľka Denisa Kolářová otvorí v nedeľu 6. apríla o 18.00 h vo Frapperii Kursalonu výstavu svojich fotografií s názvom Podoby Nepálu. Súčasťou vernisáže bude aj krátka videoprezentácia a beseda o jej zážitkoch z tohto exotického horského štátu.

nepal-5

Reklama

„Asi pred dvadsiatimi rokmi mi utkveli v pamäti zábery na modlitebné  mlynčeky Swayambhu. Vtedy sa mi návšteva Nepálu zdala ako niečo neuveriteľne vzdialené a nedosiahnuteľné. Zrazu prišla ako neplánované prekvapenie a o necelé dva týždne som sa ocitla v odlišnom svete – plnom farieb, vôní, zvukov a každodenných rituálov tunajších ľudí. Prvých 24 hodín som si musela neustále pripomínať, kde vlastne som, ale postupne mi Káthmandú, Pokara a neskôr kráľovstvo Lo Mantang Mustang odtláčali nezmazateľné spomienky do mozgu, do duše pocit pokoja a do srdca novú romancu s krásnym kúskom zeme a jeho obyvateľmi pod Himalájami,“ spomína na svoju cestu autorka a zároveň pozýva všetkých záujemcov o fotografiu alebo cestovanie na nedeľnú vernisáž.

REKLAMA:

Reklama

Monitoring_dirofilaria_pes

Denisa Kolářová sa narodila v roku 1975, vyštudovala angličtinu a literatúru na Pedagogickej fakulte Univerzity Komenského, ale učaroval jej svet umenia a v súčasnosti sa venuje najmä maľbe. Žije a tvorí v Bratislave a za sebou má už viac ako dve desiatky samostatných alebo spoločných výstav. Viac o nej a jej dielach nájdete na tejto adrese.

(red)

Populárne články