Connect with us

Kultúra

Spomienky na paralympiádu môžete vidieť v Kursalone

Published

on

Reklama

Od piatku 25. februára je prístupná vo Frapperi Kursalon výstava Paralympionici fotografa Dušana Pecháča z Pievidze. Dušan Pecháč, aj keď nie je profesionálom v zmysle toho, že by sa fotografiou živil, bol jedným z oficiálnych fotografov slovenskej výpravy na našich historicky najúspešnejších paralympijských hrách v kanadskom Vancouveri. Slovenskí športovci na nich vybojovali jedenásť medailí, z toho šesť zlatých, a v hodnotení krajín obsadili štvrté miesto.

Fotografie sú z lyžiarskeho prostredia. Dominuje zjazdové lyžovanie, ale zaujímavé sú aj detaily bežcov na lyžiach a zachytenie ich emócií v cieli. Viac o tom, čo môžete v Kursalone vidieť aj na vlastné oči, vám povie sám autor v nasledujúcom videu.

Reklama

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jjv3kImXSIA[/youtube]

Vernisáže sa zúčastnil aj fotograf a vydavateľ fotografických publikácií Peter Ertl, ktorý vyzdvihol ucelenosť diela Dušana Pecháča. Podľa neho spravil Dušan obrovský skok v kvalite fotografií a pochopil, že vo fotografii sa dá ísť aj ďalej… Viac Petrových zaujímavých postrehov a myšlienok nájdete v nasledujúcom videu.

Reklama

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3vbcyrYYD1A[/youtube]

Výstava je vo Frapperiu Kursalon prístupná do 25. marca 2011.

[nggallery id=519]

Autor: ht Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto acency

Populárne články