Connect with us

Kultúra

Soulmates priniesli pozitívnu energiu

Published

on

Reklama

Festival Doda Šošoku pokračoval 6. júna koncertom kapely Soulmates. Trio skúsených hudobníkov sprevádzajúcich speváčku s podmanivým altom navodilo v zaplnenom Kursalone tú správnu jazzovú atmosféru.

[singlepic id=30894 w=320 h=240 float=left]„V súkromnom živote aj v hudbe sme všetci štyria spriaznené duše, takže preto ten názov,“ vysvetlil na úvod kapelník Pavol Bodnár, absolvent Berlee College of Music v Bostone. Spolu s Jozefom Brisudom (kontrabas) a Milanom Ručekom (bicie) tvoria obľúbené akustické trio s osobitým štýlom. Vynikajúco ich dopĺňa zamatový hlas speváčky Moniky Masarovičovej.

Reklama

„Myslím, že hudba nie je cieľ, ale iba prostriedok. Hudba hovorí o niečom, čo je v nás. Dobrá hudba v nás dokáže aktivovať dobro, pokoru, empatiu a zlá hudba vedie k deštrukcii. Prajem všetkým, aby sme my boli dnes večer tou prvou možnosťou,“ prihovorila sa publiku speváčka.

A jej prianie sa splnilo. Soulmates ponúkli jazzové evergreeny aj pôvodné skladby z pera Pavla Bodnára a publikum to náležite ocenilo.

Reklama

Festival sa týmto koncertom prehupol do svojej druhej polovice. V sobotu vyvrcholí v Dome umenia vystúpeniami Quartetu Gréroira Mareta a Jane Monheit s kapelou.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=41p0-ZjnrxI[/youtube]

(mp)

Populárne články