Connect with us

Kultúra

Socha Piešťanských parkov odkazuje na arcibiskupa Bezáka

Published

on

Reklama

Ladislav Gajdoš a vyše dve desiatky ďalších autorov vystavujú svoje na 32. ročníku tradičného podujatia. Do exteriérov sa aj tentoraz dostala iba menšia časť objektov. Medzi nimi aj Spovednica arcibiskupa Bezáka (na snímke v strede).

[singlepic id=55080 w= h= float=center]

Reklama

REKLAMAheaven rest

Podľa kurátora výstavy Martina Vala ju v Bratislave odmietli vystaviť. „Myslím si, že vyjadruje súčasný stav. Umelci sa vždy vyjadrovali k danej dobe. A v tom je prínos výtvarného umenia,“ povedal o diele Ladislava Gajdoša kurátor výstavy.

Reklama

Sochu piešťanských parkov otvorili 27. júna. Zastúpené sú na nej diela Vojtecha Farkaša, Jána Ťapáka, Milana Lukáča či Roberta Szittaya. Mladšiu generáciu prezentujú František Bohunický a Dionýz Trosko. Nesmieme zabudnúť ani ženy-sochárky, v Piešťanoch vystavujú Renáta Sládeková, Naďa Mikolášiková-Ábelová a Erika Kučerová. Spolu sa výstavy zúčastnilo 28 autorov, ktorí prezentujú 56 diel.

Martin Valo ďalej povedal, že pri plánovaní výstavy treba myslieť na to, aby sa dielo nedalo ľahko poškodiť. „Výtvarníci robia diela z ťažkých a mohutných materiálov, inštalácia je ukotvená do zeme.“

Sprievodným podujatím výstavy budú tvorivé dielne detí z CVČ Ahoj a vystúpenia skupín Swing formation a Black diamond vo štvrtok 17. júla od 14.00 do 19.00 h. Výtvarný salón, umenie na Kolonádovom moste, poskytne návštevníkom i občanom mesta 19. júla od 10.00 do 16.00 možnosť obdivovať diela členov Výtvarného klubu pri Mestskom kultúrnom stredisku mesta Piešťany.

(mp)

Populárne články