Connect with us

Kultúra

Jared Leto si užil Topfest aj Slovensko

Published

on

Reklama

Jedenásty ročník festivalu Topfest sa dnes nadránom skončil koncertom skupiny Polemic, ktorá si dopriala naozaj hviezdneho predskokana v podobe skupiny Thirty seconds to Mars. MTV Music Europe Awards ich v roku 2011 ocenila cenou Best World Stage Performance a toto ocenenie potvrdili svojou show aj vo včerajšom záverečnom dni festivalu na piešťanskom letisku, kde si ich prišlo pozrieť vyše 27 000 fanúšikov.

[singlepic id=55214 w= h= float=center]

Reklama

REKLAMA

heaven rest

Reklama

Jared Leto síce bez brata Shannona, ktorý pre komplikácie s americkou justíciou nemôže momentálne vycestovať zo svojej krajiny, ale s Tomom Miličevičom potvrdili status najlepšej spracovanej pódiovej koncertnej show. Napriek malému počtu muzikantov skupiny bolo obrovské pódium na Topfeste stále plné – jediného človeka so statusom svetovej speváckej, ale aj hereckej megahviezdy menom Jared Leto.

Spieval, hral, skákal, tancoval, komunikoval s publikom, dokonca na otázku z publika čo má pod svojim rúchom neváhal zdvihnúť ho, aby pobavil všetkých prítomných pohľadom na svoj zadok. Nepatrí medzi interpretov, ktorí ani netušia, kde hrajú svoju momentálnu show, práve naopak, celú cestu autom z Bratislavy, kde pristálo ich privátne lietadlo, mal otvorené okno a sledoval krajinu.

Aj v samotnom areáli sa iba v sprievode jedného nenápadného ochrankára vybral na prechádzku, aby si cez plot pozrel múzeum lietadiel piešťanskeho letiska a následne strávil pár desiatok minút len tak – pozorovaním oblohy a návštevníkov festivalu v sede na trávnatom poraste letiska. Medzitým ho už čakalo jeho 55 fanúšikov, ktorí si zakúpili špeciálne vstupenky na spoločné fotenie, rozhovor a hlavne koncertný zážitok priamo na pódiu počas celej ich show. Na stretnutí nechýbali vlajky z Fínska, Ruska, Nemecka, Estónska, Česka, Maďarska a samozrejme Slovenska.

Jared stihol ochutnať aj požadované „slovak traditional food“ z ktorého bol úprimne veľmi unesený: „Máte fantastickú kuchyňu,“ skonštatoval po ochutnaní mastených lokší s makom a džemom, ale aj makových šúľancov. Skvelé jedlo dokonca pochválil pred celým publikom a snáď najväčším vyznamenaním pre organizátora bolo, keď pri kontrole batožiny v odletovej hale bratislavského letiska zistili colníci, že Jared si so sebou do lietadla berie aj krabicu našich lokší a šúľancov.

Po koncerte priznal, že sa „veľmi bál koncertu v pre neho doteraz neznámej krajine,“ ale, že toto publikum ich spoločne s Tomom veľmi príjemne prekvapilo už po pár skladbách a vetu o skorom návrate so samostatným koncertom vraj nemáme brať ako klasické klišé. Koniec koncov, aj priamo na pódiu priznal: „V tejto krajine žijú veľmi krásni ľudia, ženy, ale aj muži, asi by som mal porozmýšľať, či si tu nenájdem matku svojich detí.“

Úplne šialeným pre celú ochranku sa zdal aj jeho nápad v záverečnej skladbe pozvať na javisko niekoľkých ľudí, ktorých si náhodne povyberal v dave.

Skvelá show Thirty Seconds To Mars len podčiarkla vydarený 11. ročník festivalu Topfest, ktorý výnimočne obchádzali aj tradičné dažďové mraky.

Organizátor Topfestu Dušan Drobný: „Rád by som poďakoval nielen všetkým mojim spolupracovníkom, ale aj návštevníkom za skvelú účasť, perfektné správanie, podľa ohlasov od záchranárov, nemali sme chvála Bohu ani žiadne vážnejšie zranenia, takže verím, že si to užili podobne ako my. A ďakujeme za podporu – podľa ohlasov, záverečný večer a koncert 30-tich sekúnd to bola jedna z najlepších show, aké sme na Topfeste zažili, ak nie najlepšia, takže ideme makať, pretože sa zdá, že toto sa bude ťažko prekonávať, ale určite to skúsime!“

Text: Tlačová správa Foto: Mário Petlák

Populárne články