Connect with us

Kultúra

Sobotné popoludnie pre najmenších

Published

on

Reklama

Dve divadelné rozprávky v podaní bábkohercov z Naivného divadla Liberec a výstavu Európske pexeso si môžu deti spolu s rodičmi pozrieť 1. októbra v Dome umenia.

[singlepic id=20476 w=320 h=240 float=right]Vo výstavnej sieni budú od 14.30 sprístupnené koláže, ktoré v skratke predstavujú jednotlivé krajiny Európskej únie. Výtvarníci použili pri ich tvorbe kombinácie rôznych techník a materiálov.

Reklama

O 15.00 h začne na Malej sále Domu umenia bábkové divadlo Ako chodil Kubo za Markytou. Rozprávka vznikla na motívy príbehu bratov Grimmovcov. Jej čaro spočíva v zámerne prostom inscenačnom pojatí. Hlavní hrdinovia sú stvárnení pomocou pôvabných marioniet z dreva. Tie už zabávali deti na celom svete a pre veľký úspech reprízujú [singlepic id=20477 w=320 h=240 float=left]hru v Liberci už 20 rokov. Ďalšou grimmovskou rozprávkou, ktorá sa vysmieva z lenivosti a upozorňuje na nesplnené sľuby sú Tri práčky. Napísala ju súčasná aktérka oboch divadelných hier Markéta Sýkorová.

Popoludnie pre deti pripravili v rámci projektu Keď čítanie je čtení III Mestská knižnica mesta Piešťany, České centrum Bratislava, Český spolok v Trnavskom regióne a NOC – Dom umenia Piešťany.

Reklama

Autor: -int-  Foto: naivnidivadlo.cz

 

Populárne články