Connect with us

Kultúra

Slovenské Benátky môžete navštíviť v Moravanoch

V sobotu 25. mája otvorili v kaštieli v Moravanoch nad Váhom už šiesty ročník skupinovej výstavy Artrooms Moravany, na ktorej môžete vidieť diela viac ako 40tich umelcov a umelkýň. Názov tohtoročnej výstavy je Slovenské Benátky. Umenie mystifikácie. Tento rok sa organizátori rozhodli predstaviť umelecké projekty, ktoré úmyselne pracujú s istým druhom klamu – teda mystifikujú. Nerobia to však pre svoje pobavenie. Mystifikujú kriticky, častokrát reagujú na celospoločenské fenomény či nové technológie, digitálnu manipuláciu fotografií a videí, rozvoj AI, hoaxy, ideál dokonalého života na sociálnych sieťach, ale aj politický populizmus.

Published

on

Reklama

 

Okrem príhovorov bola súčasťou otvorenia výstavy aj komentovaná prehliadka. Nasledovala Performancie Anastasije Pavić, Michaely Kacsiovej a Viktora Išpára. Primo z Moravian potom vysielalo Rádio Devín. S moderátorkou Zuzanou Belkovou diskutovali kurátorky výstavy Miroslava Urbanová a Barbora Komarová. Z vystavujúcich autorov ste mohli počuť Otisa Lauberta, Miloša Koptáka a Marcela Mališa.

Reklama

Pred výstavou sa obcou šírili chýry o tobogáne, gondolách, zlatých levoch aj o morskom svete so živými delfínmi. Aká je realita sa môžete prísť pozrieť do 15. septembra.  Výstava je prístupná každý piatok, sobotu a nedeľu od 10:00 do 18:00 h (okrem 21. – 23. júna).

Reklama

 

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Artrooms Moravany (@artrooms_moravany)

Vystavujú: Milan Adamčiak, Filip Bielek, Gabriela Birošová, Zuzana Branišová, Roman Gajdoš, Erik Michalčík, Borek Brindák, Alexandra Gašparovičová, Michal Golák, Šimon Chyla, Viktor Išpár, Michaela Kacsiová, Peter Kalmus, Magdaléna Kašparová, Bystrík Klčo, Miloš Kopták, Marcel Korec, Otis Laubert, Alžbeta Lišková, Marcel Mališ, Stano Masár, Ľubica Mildeová, Tomáš Moravanský, Anastasija Pavić, Martin Piaček, PLS kolektiv, Jakub Polách, Michaela Prablesková, Matěj Radosta, Jelisaveta Rapaić, Viliam Slaminka, Filip Streďanský, Zuzana Svatik, Martin Špirec, Ján Triaška, S.N.Z.R.a P., Peter Važan, Kristína Vavrová, Samuel Velebný a Gabriela Sabová – Zuzana Zigová

-red- Zdroj: Artrooms Moravany Foto: Piotr Gąska

Populárne články