Connect with us

Kultúra

Slniečku tlieskali tisíce ľudí. Neoslavovali slnovrat, ale 30. narodeniny

Published

on

Reklama

Špeciálny, až troj hodinový koncert bol plný vzácnych hostí. V jednej chvíli sa na pódiu objavila aj pôvodná zostava. Ľudia napriek zime odchádzali z Námestia slobody spokojní, zohrialo ich Slniečko.

[singlepic id=49954 w= h= float=left]

Reklama

„Prvú kazetu Slniečka som dostal to rúk, keď som mal 14 rokov a úplne som ju zodral,“ zaspomínal hneď na úvod koncertu pri príležitosti 30. narodenín Braňo Jobus. Bol jedným z gratulantov, ktorí prišli 21. decembra – v deň zimného slnovratu, zablahoželať piešťanskej hudobnej legende.

Ešte predtým, než zazneli prvé tóny, odovzdal primátor Remo Cicutto kapele narodeninovú tortu a s prianím všetkého dobrého sa k nemu pridali aj ďalší. Whisky si s oslávencami zaspieval svoj Podvod aj ich Šálili.

Reklama

Na pódiu sa objavil jeden z pôvodných členov kapely Boris Hodúl. Pri zopár starších skladbách sa za bicie posadil Noro Rovesný, na basu hral Karol Hluch a na saxofón Marián Jaslovský. Práve v tejto zostave dnes už legendárna skupina Slniečko alebo Punto a rybacé hlavy začínala. Jej základnými piliermi sú už od začiatku Peter Punto Remiš, Michal Urban a Laco Svitek, ktorých v súčasnej zostave dopĺňajú Robert Gajdošík a Marián Mišík.

Prvá polovica koncertu bola skôr spomienková. Odzneli hity ako Šecci kamsi chodzá, Trnavský jarmek, Sobota, Na Paríž, AIDS, Nočné svetlá dvojmo – teda skladby z prvého albumu, ktoré zľudoveli aj napriek tomu, že ich na vystúpeniach nehrávajú.

Dôkazom, že Punto a rybacé hlavy zostávajú v kondícii aj po 30 rokoch je napríklad pieseň Lula. Práve k tejto novinke sa počas jubilejného koncertu natáčal klip. Všetci fanúšikovia dúfajú, že bude predzvesťou ďalšieho albumu.

Text a foto: Martin Palkovič

REKLAMA

Populárne články