Connect with us

Kultúra

Betlehemské svetlo prišlo aj do Piešťan, symbolicky ním zapálili štvrtú adventnú sviecu

Published

on

Reklama

Aj tento rok odovzdali skauti z 80. zboru primátorovi oheň, ktorý do celého sveta putoval priamo z miesta narodenia Ježiša Krista. Príprava na Vianoce vyvrcholila na Námestí slobody počas štvrtej adventnej nedele živým betlehemom.

[singlepic id=50031 w= h= float=center]

Reklama

Svetlo pokoja a nádeje priamo pochádza priamo z Izraela odkiaľ sa šíri vďaka skautom z Rakúska. Aj tentoraz ho lietadlom priviezli do Viedne priamo z Baziliky Narodenia Pána. Na hraniciach ho prevzali naši skauti a postupne rozniesli po celom Slovensku aj do okolitých štátov. Betlehemské svetlo tento rok prinesie posolstvo nádeje nie len na Lomnický Štít, ale napríklad aj na Sibír.

Obyvatelia Piešťan si ho môžu odpáliť na Štedrý deň v utorok 24. decembra od 10.00 do 12.00 h v kostole sv. Cyrila a Metoda, v kaplnke Sedembolestnej Panny Márie, v kostole sv. Štefana, na sídlisku Adam Trajan aj na Vianočných trhoch na Námestí slobody.

Reklama

O sviatočnú atmosféru na Vianočných trhoch sa počas štvrtej adventnej nedele postaral detský spevácky zbor pri Základnej škole sv. Márie Goretti aj ochotníci zo združenia exallievov don Bosca, ktorí na pódiu predviedli betlehemskú scénku zasadenú do prostredia slovenských pastierov.

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články