Connect with us

Kultúra

Slniečko si na vianočný koncert pozvalo Pána Brata

Published

on

Reklama

V etno-akustickej podobe sa piešťanskému publiku predstaví domáca kapela Slniečko so vzácnym hosťom z Vrbového. Účasť prisľúbila aj portugalská huslistka Bárbara Barros.

[singlepic id=37803 w=320 h=240 float=left]Koncert Slniečka a jeho hostí sa uskutoční tesne po konci sveta – 22. decembra v Kursalone. Úvod bude patriť kapele Petra Remiša, ktorá zahrá asi desať skladieb. Potom na pódiu privítajú Pána Brata Andreja Jobusa – výrobcu nevídaných hudobných nástrojov a znalca ľudovej hudby. Na svoje si preto prídu aj fanúšikovia priemyselného folklóru a kapely Vrbovskí víťazi.

Reklama

Keďže Slniečko so známym vrbovským multiinštrumentalistom spolupracovalo pri nahrávaní albumov Bašavel a Odpočúvaj v pokoji, tretia časť koncertu bude venovaná ich spoločnej tvorbe.

Vianoce v Kursalone by mala spestriť aj portugalská huslistka Bárbara Barros, ak jej to materské povinnosti dovolia. A organizátori sľúbili, že pre tých, ktorí sa na stoličkách pri energickej slniečkovskej muzike neudržia, pripravia aj priestor na tancovanie.

Reklama

Aktualizované (12. decembra 13.00 h): Bárbara Barros účasť na koncerte odriekla, v deň jeho konania bude doma v Portugalsku. Informoval o tom Peter Remiš a dodal, že členovia kapely sa rozhodli odohrať vianočný koncert unplugged – na španielkach, mandolíne, harmonike a kontrabase.

Pozrite si aj atmosféru na marcovej „povolebnej“ Retro party Slniečka v Kursalone:

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=G2lW8Wx1h5Y[/youtube]

-inf-

Populárne články