Connect with us

Kultúra

Skauti majú veľké srdcia, dokázali to na koncerte pre Martina

Published

on

Reklama

Na benefičnom podujatí, ktoré 14. apríla zorganizovala nadácia Noe, sa vyzbieralo takmer 500 eur. Hľadisko kina Fontána zaplnili priaznivci piešťanských skautov, ktorí pripravili pestrý program.

[singlepic id=28271 w=320 h=240 float=left]Vyzbieraná suma bola venovaná rodine malého Martina, trpiaceho neketonemickou hyperglycinémiou na zabezpečenie špecializovaného liečenia. Ide o metabolické ochorenie, ktoré zabraňuje, aby sa z bielkovín odbúraval glycín. Ten je toxický pre mozog. „Prognózy sú veľmi nízke a deti sa zvyknú dožívať iba dvoch rokov. Martin má už 4 a pol roka. S jeho dobrými výsledkami je jediný na Slovensku aj v zahraničí,“ povedala Martinova mama. Ešte pred začiatkom programu privítal divákov aj zástupca nadácie Noe Radovan Pagáč, ktorý ju v krátkosti predstavil: „Sme nadácia, ktorá sa venuje podpore ľudí so zdravotným postihnutím alebo ľudí, ktorí nie sú v dobrej finančnej a sociálnej situácii.“

Reklama

Potom už nasledoval program, ktorý pripravili piešťanskí skauti. Časť z neho si môžete pozrieť vo videách a fotogalérii:

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=_pRiHKGBb8Y&hd=1[/youtube]

Reklama

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=Y1PpQte3wuk&hd=1[/youtube]

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=GivhOElZiV8&hd=1[/youtube]

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=pOaE_PISZp0&hd=1[/youtube]

REKLAMA

[nggallery id=1574]

(mp)

Populárne články