Connect with us

Kultúra

Silvia Korvínová mala najvzácnejší šperk na sebe

Published

on

Reklama

Prvú autorskú výstavu diel talentovanej šperkárky otvorili 16. mája v KSC Fontána. Svoju tvorbu tam bude prezentovať do 6. júna.

[singlepic id=29333 w=320 h=240 float=right]Originálne šperky vznikajú v rukách Silvie Korvínovej už roky. Začínala jednoduchšími prácami, v ktorých prevládalo navliekanie, ale na výstave predstavila aj svoju najnovšiu tvorbu. „V poslednom období som sa posunula ďalej. Ornamenty sú už komplikovanejšie, používam viacej striebra a šperky sú celkovo premyslenejšie,“ povedala autorka.

Reklama

Obľúbené materiály však nezmenila. Stále ju inšpirujú polodrahokamy, ale nespolieha sa na výber podľa znamení zverokruhu, ani na iné podobné metódy. „Každý kameň si nájde svojho majiteľa. Musíte sa na kameň pozrieť a ak vám niečo hovorí, je to niečo pre vás.“ Materiály na svoje šperky hľadá na blších trhoch v zahraničí, ale aj na internete.

Najvzácnejší šperk mala Silvia Korvínova počas vernisáže na sebe. „Je v ňom najviac použitého striebra a veľmi rozmýšľam, či sa s ním rozlúčim. Jeho výroba trvala viac než tri mesiace, takže je to ťažké,“ uzavrela autorka.

Reklama

Jej výstava sa už počas otvorenia stretla s veľkým záujmom. Vernisáž moderoval Michal Nikodem známy z Bradatej divadelnej dvojice a o hudobnú produkciu sa postaral DJ Lixx.

[nggallery id=1643]

Text: Martin Palkovič Foto: Silvia Korvínová a Martin Palkovič

Populárne články