Connect with us

Kultúra

Revolučný džez a spomienka na legendu

Published

on

Reklama

Pred dvadsiatimi dvoma rokmi sme plní očakávania štrngali kľúčami, dnes už iba s nostalgiou spomíname… Výročie nežnej revolúcie si pripomenieme 17. novembera v Art Jazz Gallery Kursalon o 19.30 h aj vystúpením zoskupenia špičkových slovenských a českých jazzmanov – Matúš Jakabčic CZ-SK Big Band. Koncert zároveň odštartuje pravidelnú HOMAGE to DODO ŠOŠOKA – venovanú piešťanskej legende – džezovému bubeníkovi Jozefovi „Dodovi“ Šošokovi (21. november 2008).

[singlepic id=7910 w=320 h=240 float=left]Matúš Jakabčic CZ-SK Big Band“ sa skladá z popredných hudobníkov z Čiech, Slovenska a jedného i z Maďarska, ktorí zahrajú skladby M. Jakabčica a jeho autorské aranžmány známych džezových štandardov. Skladateľ, aranžér, gitarista, producent a pedagóg Matúš Jakabčic počas svojej kariéry spolupracoval s poprednými domácimi ako aj medzinárodnými hudobnými telesami a sólistami. Jeho meno nájdeme na viac ako 20 CD domácich a zahraničných vydavateľstiev.

Reklama

Ďalším spomienkovým „LIVE JAZZom“ bude piatkový koncert NBS Trio feat. Gábor Winand – 18.11. o 20,30 h v Art Jazz Gallery Kursalon. Renomovaný maďarský džezový vokalista Gábor Winand doplní trojicu džezových inštrumentalistov – Róbert Ragan (kontrabas), Peter Solárik (bicie) a Klaudius Kováč (piano).

Spomienke na skvelého človeka a vynikajúceho bubeníka Doda Šošoku bude patriť na záver pondelková JAM SESSION SPECIAL 21.11. o 20,30 h v Art Jazz Gallery.

Reklama

Pozývame Vás!

[nggallery id=1210]

Autorka: Adriana Drahovská, International jazz Piešťany, n.o., Kursalon

Foto: T. Hudcovič, J. Šimková

Populárne články