Connect with us

Kultúra

Radošinci = vypredané

Published

on

Reklama

Radošinské naivné divadlo uviedlo v stredu 15. decembra v Dome umenia v Piešťanoch hru Nesladím. Predstavenie bolo vypredané a vypredaná je už aj piešťanská repríza, plánovaná na 28. januára 2011. Radošinci zaplnili do posledného miestečka aj hľadisko v rodnej obci divadla, v Radošine, kde hru Nesladím uvideli 11. decembra dva razy po sebe, o 16.00 a o 19.30 h. Pre veľký záujem je naplánovaná repríza v Radošine na 9. januára 2011 a klasicky,posledné voľné lístky na ňu boli v polovici novembra.

[singlepic id=8478 w=320 h=240 float=left]Trpkú komédiu Stanislava Štepku o rôznych podobách ľudského šťastia režijne naštudoval Juraj Nvota. Hlavným motívom divadelnej hry bol skutočný príbeh, kedy sa žena po rozvode s mužom cestou zo súdu zastavila na pošte a podala si tiket, na ktorý vyhrala milión eur. V súvislosti s týmto príbehom sa v hre paralelne riešilo, čo vlastne môžeme považovať za šťastie. Diváci sa mohli pobaviť, zamyslieť, prípadne si i odpovedať na filozofické otázky, v čom vlastne spočíva ľudské šťastie, či je to o veľkých peniazoch, luxusných veciach alebo iba o celkom malých, drobných ľudských dotykoch, ktoré ani nenazývame šťastím.

Reklama

Divadelná hra Nesladím je druhou časťou voľnej trilógie Radošinského naivného divadla mapujúcej našu súčasnosť (Mám okno, Nesladím, Len tak prišli). Svojim známym humorným a poetickým videním tak predstavenie podáva ďalšiu naivno-reálnu správu o tom, akí sme a ako sa nám žije na prahu nového tisícročia.

[singlepic id=8497 w=320 h=240 float=right]Predstavenie malo premiéru v októbri tohto roku a na jej vzniku sa okrem autora a režiséra podieľali aj choreografka Šárka Ondrišová a dramaturgička Darina Abrahámová. Kostýmy a scénu navrhla Mona Hafsahl, producentom inscenácie je Ladislav Hubáček a autorom hudby Peter Mankovecký.

Reklama

Ak ste sa nedostali na RND, vo februári (11.2.) bude v Dome umenia účinkovať Divadlo Hlavina z Radošiny, ktoré je pokračovateľom divadelnej tradície v tejto obci. Divadelníci sa predstavia hrou z pera Stanislava Štepku Ako som vstúpil do seba. Hru režíroval sám autor a tak má ten pravý štepkovský rukopis. Ak teda máte chuť na „radošinskú dávku“ kultúry neotáľajte, pretože aj toto predstavenie môže byť čoskoro vypredané :-).

Autor: pa Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

[nggallery id=360]

Populárne články