Connect with us

História

Knihu Údolím Radošinky pokrstili vodou z potoka

Published

on

Reklama

Rozhovor o knihe Údolím Radošinky, s autorom Alexandrom Urminským, rodákom z Veľkých Ripnian, ktorý však už dlhé roky žije v Piešťanoch, sme priniesli na konci prázdnin. Jej krst bol vtedy naplánovaný na prvú októbrovú sobotu. Napokon sa však tento termín o niečo posunul a knihu slávnostne pokrstili 20. novembra v kultúrno-spoločenskom centre vo Veľkých Ripňanoch za účsti župana Nitrianskeho samosprávneho kraja Milana Belicu.

[singlepic id=8465 w=320 h=240 float=left]Kniha mala troch krstných otcov starostu Veľkých Ripnian Jozefa Balážika, riaditeľa Balneologického múzea v Piešťanoch PhDr.Vladimíra Krupu a Pavla Beláňa, ktoré texty sú zahrnuté v publikácii. Krstilo sa príznačne vodou z potoka, ktorý vytvára hlavnú líniu diela a už úvodný podtitul „niečo o potoku, riečke Radošinka, o železnici, ktorá ju sprevádzala a o mlynoch, ktoré poháňala“ vypovedá o čom všetkom kniha hovorí.

Reklama

Podujatie moderovala Martina Krištofová z divadelného súboru Hlavina z Radošiny, ktorý sa postaral aj o kultúrny program podujatia.

Ak ste spomínaný rozhovor ešte nečítali a chcete sa o knihe dozvedieť viac, nájdete  ho tu.

Reklama

Autor: ht Foto: Jozef Kučera

[nggallery id=359]

Populárne články