Connect with us

Kultúra

Punto a Kocúr

Published

on

Reklama

Literárne jednohubky Petra Remiša – pásmo slova a hudby, v ktorom sa predstaví spisovateľ Koloman Kocúr a tajomný hudobný hosť si budete môcť vychutnať v stredu 20. októbra o 18,00 h v Art Jazz Gallery v reštaurácii Kursalonu.

Koloman Kocúr má sedem životopisov a zároveň šesť pseudonymov, pod ktorými publikoval – Dušan Ľubovi, Vít Tĺk, Kleo Vták, Vavrinec Krabica a Gérard Kolomage. Ako posledne menovaný zaujal v literárnejsúťaži poviedkou Fatálna blamage a pod menom Koloman Kocúr vydal zatiaľ dva romány – Muž dlhým (LiteLife, 2000)  a Apáka a mamáka (LCA,2002). Vo svojich dielach používa netradičné výrazové prostriedky, napríklad v poviedke sa názvy či mená končia príponou – ge (Joge Ráge,

Reklama

George Baláge), jeho románové postavy zasa rozprávajú nárečím alebo „maďarskou“ slovenčinou.

Okrem spisovateľskej kariéry vystriedal viac než trinásť profesií, úspech mu vyniesla i pozícia manažéra v známej švédskej kozmetickej sieti.

Reklama

Kto sa ukrýva za Kocúrom a ostatnými umeleckými menami?

Odpovede na túto i ďalšie otázky zodpovie umelec v stredu 20.októbra v Art Jazz Gallery Kursalon, v Literárnych jednohubkách Petra „Punta“ Remiša, kam privedie i tajomného hudobného hosťa.

Autor: ad
[singlepic id=5577 w=400 h=440 float=center]

Populárne články