Connect with us

Kultúra

Punkáči na Lodenici

Published

on

Reklama

Predposledný júlový víkend sa v autocampingu Lodenica v Piešťanoch uskutočnil momentálne najväčší punkový festival na Slovensku s názvom Punkáči deťom. V areáli v tesnej blízkosti Váhu si tak dalo stretnutie niekoľko stoviek vyznávačov punkovej muziky a životného štýlu s ňou spojeného.

[singlepic id=2251 w=320 h=240 float=left]Reakcie obyvateľov Piešťan na skupinky ľudí adekvátne vyzdobených neprehliadnuteľnými účesmi, boli veľmi rozmanité. Sám som mal veľkú dilemu, či idem fotiť na tento festival, potom čo mi kamarát rozprával. Vraj len čo prešiel do areálu a vytiahol „foťák“, každý chcel nejaké drobné. V mojom prípade sa nič také nekonalo. Všetci sa skôr vypytovali, kde uvidia fotky. Mnohí v dobrej nálade a mnohí v ešte lepšej, že sa už nevedeli ani postaviť, vôbec[singlepic id=2242 w=320 h=240 float=right] neriešili blížiaci sa dážď.

Reklama

Pustil som sa do reči s jednou zo slečien, od ktorej som si žiadal súhlas, či ju môžem fotiť: „Ako ste tu prežili tú búrku z piatku na sobotu.“ Slečna na to: „Nepamätám.“ Pýtam sa ďalej: „To musela byť ťažká noc.“ „To hej, na búrku si nepamätám. Nikto so mnou, už nechce piť. Všetkých som opila. Tí čo so mnou pili sú buď už povracaní, [singlepic id=2260 w=320 h=240 float=left]alebo spia. Dnes mi chceli kúpiť lieh, aby ma opili,“ rozhovorila sa, „ukáž mi tú fotku. Jéj, to už mám to číro také hrozné?.“ „No asi ti v noci poriadne zmoklo,“ hovorím jej, „alebo máš na ňom nedostatok gélu alebo cukrovej vody.“ „Ja gél nepoužívam, to je lak. Ani cukrovú vodu. To som nikdy nemala na hlave. Neviem si predstaviť ako na tie cukrové vlasy musia ísť muchy,“ dodala s jemným úsmevom.

Atmosféru festivalu od diania na pódiu, až po naháňačku punkovej rodinky za bubeníckou paličkou, si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Reklama

Autor: Tomáš Hudcovič   Foto: hug(o)photo – Tomáš Hudcovič

[nggallery id=79]

Populárne články