Connect with us

Kultúra

Prírodné kino otvorí Vlasta Burian, nemý film bude doprevádzať živá hudba

Published

on

Reklama

Milenky starého kriminálnika – to je názov filmu, ktorý budú premietať v piešťanskom Prírodnom kine ako prvý po vyše dvadsiatich rokoch. Slávnostnú projekciu doplní hudba v podaní tria Neuvěřitelno skomponovaná práve k jednému z menej známych filmov s Vlastom Burianom.

Prvá projekcia je naplánovaná na štvrtok 20. augusta. Bude venovaná dobrovoľníkom, ktorí sa zapojili do obnovy Prírodného kina. Každý z nich môže na premietanie pozvať jednu osobu, vstup budú mať voľný.

Reklama

Slávnostné otvorenie Prírodného kina začne o 20.00 h a prístupné je aj pre širokú verejnosť. Vstupenky bude možné kúpiť v pokladni aj online – cez novú webstránku kino-fontana.sk.

Prírodné kino bude premietať aj 21. a 22. augusta. V piatok je na programe oscarový film Bohemian Rhapsody o britskej hudobnej skupine Queen a v sobotu najnovší dokument Pavla Barabáša s názvom Salto je kráľ o zlaňovaní najvyšších vodopádov na našej planéte.

Reklama

Na pondelok 31. augusta Mestské kultúrne stredisko Piešťany pripravilo koncert projektu Hrana spojený s premietaním filmu o Marekovi Brezovskom.

Mesto Piešťany vo štvrtok informovalo, že Prírodné kino je skolaudované a už nič nebráni tomu, aby sa mohlo začať využívať.

Areál na okraji mestského parku bol neprístupný od augusta 1997. Dobrovoľníci pod vedením Michala Fiala začali s jeho obnovou v januári 2015. Postupne sa zapojili aj miestne firmy a táto iniciatíva mala od začiatku tiež podporu radnice.

Na rekonštrukcii sa podieľali skauti, seniori, študenti, členovia rôznych športových klubov a združení. Zapojili sa tiež aktivační pracovníci a ľudia vo výkone trestu. Sponzorsky pomáhali aj miestne firmy (Awe atelier, Emaila, Respect, Ekom, píla Forest, Witec, Fax copy, Zippa s.r.o, Pražiareň kávy Classic, Progres Protect-Kamil Svetlík). Investície zo strany Mesta Piešťany boli vo výške 145 607 eur.

https://www.youtube.com/watch?v=jqyhaMgm4Ik&feature=youtu.be

Text: Martin Palkovič

Populárne články