Connect with us

Kultúra

Príbehy o Malte vo Vrbovom

Published

on

Reklama

Výstava fotografií Ernesta Koppona pod názvom „Príbehy o Malte“ zavŕši svoju púť po slovenských mestách slávnostnou vernisážou v mieste bydliska autora vo Vrbovom. Fotografie, ktoré vznikli  v roku 2010, keď Ernest Koppon absolvoval mesačný pobyt na tomto ostrove, už videli v Piešťanoch, v Nových Zámkoch a v Považskej Bystrici. 

[singlepic id=19487 w=320 h=240 float=left]Autor vytvoril celkovo 20 fotografických príbehov príbehov, ktoré zverejnil v rovnomennej knižnej publikácii. Na výstave je možné vidieť vybrané fotografie zo štrnástich príbehov, ktoré odzrkadľujú históriu a život tejto ostrovnej krajiny z celkom iného pohľadu ako ho vníma bežný turista. Ernest Koppon sa snažil prostredníctvom detailov a zaujímavých pohľadov ukázať dejiny Malty ako kultúrne dedičstvo ostrova.

Reklama

[singlepic id=19500 w=320 h=240 float=right]Atmosféru, v ktorej sa nesie táto výstava a za akej sa zrodilo celé dielo, veľmi výstižne popísal autor slovami: „Stalo sa vám, že vás taxikár odviezol úplne zadarmo? Alebo, že vás cudzí človek pozval na drink a mali ste problém odísť? Mohlo by sa zdať, že chcem Maltu a jej obyvateľov vykresliť za najlepších na svete. Nie je to tak, ale moja osobná skúsenosť a moje zážitky sú veľmi pozitívne a preto sa to odrazilo aj na mojich fotografiách. Na mojich príbehoch o krajine a ľuďoch.“

Vernisáž sa uskutoční 30. mája 2012 o 17:00 v priestoroch Kúrie Mórica Beňovského vo Vrbovom. Výstava potrvá do konca júna 2012.

Reklama

Autor: inf  Foto: T. Hudcovič

REKLAMA

Populárne články