Connect with us

Kultúra

Pri prechádzkach mestom stretnete sochy

Published

on

Reklama

Dve exteriérové výstavy sôch otvoria 24. júna v Piešťanoch. Socha piešťanských parkov vstúpi už do svojho 29. ročníka a pôvodne  bratislavská Socha a objekt sa opäť predstaví aj na Kúpeľnom ostrove.

[singlepic id=15197 w=320 h=240 float=left]Na prvej z nich sa tentoraz prezentujú svojimi dielami František Bohunický, Martin Navrátil, Martin Dzurek, Ladislav Gajdoš, Juraj Kepka, Jozef Fugger, Gabriel Bartoš, Erik Galo a ďalší. Okrem diel v exteriéri sú ďalšie plastiky vystavené v galérii Fontána. „Okrem 33 plastík, ktoré trvalo skrášľujú mesto Piešťany majú počas leta návštevníci Piešťan možnosť zhliadnuť súčasnú sochársku tvorbu,“ informoval organizátor Martin Valo.

Reklama

Otvorenie výstavy bude 24. júna o 18.30 h v Kultúrno-spoločenskom centre Fontána a potrvá do 31. augusta.

Početné zastúpenie holandských umelcov ako Roland de Jong Orlando, Merel Holleboom, Peter Jansen, Rinus Roelofs, Henk Rusman v exteriérových priestoroch parku na Kúpeľnom ostrove prinesie výstava Socha a objekt, ktorá sa už druhý krát koná okrem Bratislavy aj v Piešťanoch.

Reklama

Okrem stálic slovenského zastúpenia na viacerých ročníkoch Sochy a Objekt Richarda Keťka, Ľuba Mikleho alebo Andreja Rudavského vystavujú v Piešťanoch aj Karel Vratislav Novák, Antonín Kašpar, Jiří Kačer, Peter Císařovský z Českej republiky, Ivan Russsev z Bulharska a Daniel Erdély z Maďarska.

Vernisáž sa uskutoční 24. júna o 16:00 h na Kúpeľno ostrove. Výstava potrvá do 28. augusta.

Populárne články