Connect with us

Kultúra

Pri Balneologickom múzeu vybuchla sopka

Published

on

Reklama

Erupcia síce nespôsobila uzatvorenie vzdušného priestoru nad piešťanským letiskom, ale deťom spravila veľkú radosť. Ukážka bola súčasťou Noci múzeí v Balneologickom múzeu, ktorá sa uskutočnila 18. mája.

[singlepic id=42973 w=5320 h=340 float=center]

Reklama

 

Po celý deň prúdili do hlavnej expozície v budove Kúpeľnej dvorany desiatky návštevníkov. Múzeum sa otvorilo ľuďom a na svoje si prišli nie len deti. Nechýbali tam upozornenia „Prosíme dotýkajte sa,“ vyzývajúce najme dámy, aby si vyskúšali ľudové kroje z Piešťan a okolia.

Reklama

Po prednáške riaditeľa Vladimíra Krupu o archeologických prácach si mohli deti hľadanie starovekých pokladov aj vyskúšať. Najhodnotnejším nálezom bola plastika Venuše.

REKLAMA

bike-centrum

Okrúhle výročie príchodu sv. Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu si návštevníci pripomenuli minikurzom písania hlaholikou. Zo znakov prvého slovanského písma vytvorili svoje meno a trpezlivejší aj priezvisko.

V stane pred múzeom skúmali skameneliny, určovali vek archeologických nálezov na základe sedimentov a dozvedeli sa, ktoré lokality v okolí Piešťan sú bohatými náleziskami.

[nggallery id=2296]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články