Connect with us

Kultúra

Pre Hlbockých je vystúpenie doma v Piešťanoch sviatkom

Published

on

Reklama

Najviac husle, ale aj gajdy, ninera, fujara, koncovka a píla. Všetky tieto nástroje zneli 25. januára v kine Fontána. A k tomu hlasy členov folklórneho súboru rodiny Hlbockej.

[singlepic id=24809 w=320 h=240 float=right]Program začal spomienkou na Vianoce vo forme vinšov a kolied. Nasledovali zábavné piesne fašiangového obdobia, ale aj trávnice. Pod vedením rodičov Petra a Kataríny vystupovalo päť z ich siedmich detí. Najstarší Jozef a Mária totiž už majú vysokoškolské povinnosti. Na husliach a violončele piešťanskému publiku zahrali Anička, Peťka, Miško, Jurko a najmenší Martinko, ktorý robil najväčšiu zábavu. „Najmladší sa už narodil do toho, že sa u nás hrá folklór, takže ešte keď nosil plienky a ledva chodil, ale už si dával stojan, noty hore hlavou, husle a išlo sa cvičiť,“ povedala o Katarína Hlbocká.

Reklama

Rodina vďaka folklóru často cestuje po celom Slovensku a výnimkou nie sú ani cesty do zahraničia. Aj preto sú ich vystúpenia doma v Piešťanoch skôr vzácnosťou. „Pre nás je to dnes sviatočný deň, sme vďační, že nám toto vystúpenie Mestské kultúrne stredisko umožnilo,“ uzavrela Katarína Hlbocká.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=aGZKUi4t5Gc[/youtube]

Reklama

[nggallery id=1370]

Text, foto a video: Martin Palkovič

Populárne články