Connect with us

Kultúra

Pravdivý príbeh lži, nový roman Hany Lasicovej

Published

on

Reklama

V utorok 30. novembra podvečer prijala pozvanie Mestskej knižnice a Piešťanského informačného centra Hana Lasicová. Dcéra Magdy Vašáryovej a Milana Lasicu prišla do Piešťan predstaviť svoj nedávno vydaný román – Pravdivý príbeh lži.

[singlepic id=7735 w=320 h=240 float=left]Kniha z vydavateľstva Evitapress rozpráva príbeh mladej ženy, ktorú začnú obmedzovať jej vlastné predstavy o živote. Hlavnou hrdinkou románu je Natália, ktorá odíde zo Slovenska žiť do Paríža. Najskôr pracuje v miestnej firme a žije štandardným životom mladej ženy. Jedného dňa sa však rozhodne opustiť stereotyp a začína nový život. Aj autorka knihy strávila isté obdobie svojho života v Paríži. Čo konkrétne je v knihe jej príbeh, a čo fikcia môžu čitatelia len odhadovať.

Reklama

Okrem samotného rozprávania o románe hostí v Piešťanskom informačnom centre zaujímali i „pikošky“ zo života autorky. Tak sa prítomní dozvedeli, že Hanka má veľmi blízky vzťah so svojou sestrou Žofiou, ktorá spolu s rodičmi patrila medzi prvých kritikov jej druhého románu. Autorka tiež porozprávala o svojich časoch štúdií v zahraničí, o svojom súčasnom zamestnaní personalistky i vzťahoch v rodine. Pozorný poslucháč v jej rozprávaní objavil príjemný „lasicovský“ humor, jemnú iróniu i „vašáryovskú“ diplomaciu, presne tak ako sa píše v upútavke na jej knihu.

Autor: pa Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

Reklama

[nggallery id=325]

Populárne články