Connect with us

Kultúra

Poznáme víťazov filmovej prehliadky Eurotour

Published

on

Reklama

Karol Bubík vyhral prehliadku filmov o cestovaní, krajine a človeku Eurotour už štvrtýkrát. Cenu primátora si odniesol Tony Páldy (na snímke).

[singlepic id=7183 w=320 h=240 float=left]V dňoch 10. až 12. novembra videli diváci v kine Fontána v rámci Eurotouru 13 filmov. V sekcii Moment 2010 súťažilo 7 snímkov piatich neprofesionálnych filmárov. Najväčší divácky úspech mali dokumenty z produkcie štúdia K2, medzi ktorými premietli aj novinku Pavla Barabáša V tieni Džingischána. Cestovatelia Peter Husák, Juraj Klčo a Marián Vidovec rozprávali o Barme, Tibete, Pekingu a Šanghaji. Motívom oboch víťazných filmov však bolo Slovensko – Malá Fatra a piešťanská Lodenica.

Reklama

„Od malička som chcel byť námorníkom. Bavia ma lode, jachty, a v podstate všetko čo má súvis s plachetnicami, lebo to je tá klasika,“ odpovedal Tony Páldy na otázku, čo bolo inšpiráciou filmu Zrkadlenie na Lodenici. Pôvodným povolaním fotograf, dnes kameraman TV Karpaty to mal pri preberaní ceny trochu zložité. Musel si odskočiť spoza kamery do centra mediálnej pozornosti. Po prevzatí ceny z rúk primátora povedal, že Piešťany sú jeho srdcová záležitosť – mesto, v ktorom žije a tvorí. Zaujímalo nás, či je Tony teraz viac fotografom alebo kameramanom: „Film má obrovské možnosti, ale podstata je spoločná. Tieto dva odbory sú ako brat a sestra. A ja stále zostávam verný obom.“

Namiesto ďalších slov ponúkame s láskavým dovolením autora film Zrkadlenie na Lodenici. Rozhovor s Karolom Bubíkom a jeho film Jeseň v Malej Fatre prinesieme už čoskoro.

Reklama

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HJMXH0nQWlI[/youtube]

Karol Bubík vyhral prehliadky filmov o cestovaní, krajine a človeku Eurotour už štvrtýkrát. Cenu primátora si odniesol Tony Páldy.

Populárne články