Connect with us

Kultúra

Portréty aj snové vízie Veroniky Otepkovej v galérii Fontána

Published

on

Reklama

Prvú výstavu mladej fotografky Veroniky Otepkovej otvorili 8. novembra vo Fontána.

[singlepic id=21854 w=320 h=240 float=left]Autorka používa digitálny fotoaparát a následne fotografie upravuje v počítači. Objektmi jej záujmu sú blízki ľudia, rodina a priatelia. „Vystavené diela sú vyjadrením jej vlastného ja, ale aj jej vízií, ktoré chce, ako každý umelec priniesť svetu,“ povedal na úvod výstavy riaditeľ galérie Fontána Martin Valo.

Reklama

„Myslím si, že portréty, krajinky a snový svet Veronika zvládla tak krásne, že sa o tom ani nedá hovoriť. Je to jej prvá výstava, ale verím tomu, že v budúcnosti urobí ešte ďalšie a táto bude jej odrazovým mostíkom k ďalším úspechom,“ uzavrel Martin Valo.

„Na mojej tvorbe je vidieť, že mám rada prírodné farby, textúru, ale hlavne príbehy, ktoré sa odohrávajú medzi nami a v nás samotných. Nie som moc veľký rečník, myslím, že viac povedia za mňa obrazy,“ povedala autorka.

Reklama

Jej výstava potrvá do 20. novembra. V galérii Fontána sú dovtedy vystavené tiež dokumenty z obdobia Nežnej revolúcie a fotografie Igora Frimmela z koncertu kapely IMT Smile.

[nggallery id=1204]

Text: M. Palkovič Foto: M. Palkovič a M. Valo

Populárne články