Connect with us

Kultúra

Classic Songs v podaní Štefana Adamca

Published

on

Reklama

Art Jazz Gallery Doda Šošoku pokračuje v tradícii jazzových koncertov aj vo svojich nových priestoroch v Kursalone. V stredu 27. októbra sa svojim koncertným predstavením Classic Songs predstavil Štefan Adamec.

[singlepic id=6448 w=400 h=400 float=left]Na svoje prvé vystúpenie v jazzovej kaviarni na Winterovej ulici si umelec pamätá celkom presne. V roku 2004 sa po návrate z pôsobenia v zahraničí, kde naštudoval toto vystúpenie, skontaktoval priamo s Dodom Šošokom. „Odvtedy som každú stredu, okrem dní keď som mal služobné povinnosti, v Jazze pravidelne hrával. Boli večery, kedy sa v poslednej časti vystúpenia ku mne pripojil Dodo. Kombináciou akustickej gitary, spevu a perkusií, ktoré Doda preslávili, vznikol veľmi zaujímavý žáner akustickej hudby,“ vracia sa do obdobia pred šiestimi rokmi Števo Adamec.

Reklama

Keďže išlo o prvé vystúpenie hudobníka v tomto priestore, koncertu predchádzalo pozorné nazvučenie. Ako Štefan Adamec upresnil, „bývalý Jazz bol klubová kaviareň, presne som vedel ako ktorý tón znie. Dnes verím, že sa mi podarí vďaka aparatúre vyladiť zvuk tak, aby si koncert poslucháči čo najviac užili, a tiež verím, že sa týmto vystúpením vytvorí nová éra Classic Songs v Art Jazz Gallery.“

Repertoár, ktorý na koncerte zaznel pozostával zo skladieb napísaných kľúčovými skladateľmi a interpretmi rokenrolovej éry 60. a začiatku 70. rokov. V sólovom vystúpení vyznela klasická španielska gitara a poetické texty piesní so zaujímavým obsahom. I keď išlo o tradične známe piesne, skladby v podaní Števa Adamca boli obohatené o ďalší rozmer.

Reklama

Autor: Petra Adamcová  Foto: Tomáš Hudcovič – hug(o)photo agency

[nggallery id=250]

Populárne články