Connect with us

Kultúra

Pocta kráľovi československej country Michalovi Tučnému

Published

on

Reklama

Kto z nás by nepoznal Báječnou ženskou, Všichni jsou už v Mexiku, Prodavače, Tam u nebeských bran, Poslední kovboj a mnoho daľších skladieb v podaní tohoto kráľa? Dnes sú to stále hity nielen pri táborových ohňoch, ale vlastne sa spievajú pri každej či už rodinnej, alebo inej spoločenskej príležitosti.

[singlepic id=3321 w=520 h=350 float=center]

Reklama

Takmer všetky jeho piesne zľudoveli, čo je pre interpreta najväčším možným ocenením jeho umenia. Tento veľký človek nielen svojim umením, ale aj človek s veľkým Č sa nezabudnuteľne zapísal do kroniky muziky, ako do sŕdc poslucháčov. „Škoda že sa pobral do nebeských brán skôr ako vznikla Lodenica. Žiaľ nemohli sme si ho užiť na našej scéne, preto sme sa rozhodli priniesť vám ho aspoň v jeho piesňach,“ informuje za organizátorov Matej Hrubý.

Už vo štvrtok 29. augusta sa na Lodenic predstavia speváci a kapela postavená z hudobníkov ako Tomáš Linka, jeho dcéra Míša Tučná, Roman Horký, Vráťo Vyskočil, Imrich Dugovič, Karel Mrkvička, Robert Kajser, Jaroslav Samson Lenk a v nieposlednej rade Allan Mikušek. Zaspievajú, nielen jeho sólové songy, ale aj duetá. Teda nezabudnite už vo štvrtok bude Michal Tučný na Lodenici nielen v nás, ale určite sa bude na nás pozerať z jeho nebeských brán.

Reklama

Autor: hm

Populárne články