Connect with us

Kultúra

PNky Cinema II: Socialistický zombi mord aj prekvapenie

Published

on

Reklama

Ku kinu v starom amfiteátri, ktoré zastrešuje náš portál a ktoré sme avizovali vo včerajšej pozvánke, pribudlo jedno prekvapenie  – americký film Kúzelníci, ktorý mal byť pôvodne tajným premietaním v rámci Secret Cinematiku, organizátori odhalili a bude sa hrať v sobotu 13. septembra o 20,30 h ako súčasť PNky Cinema. Secret Cinematik sa tak v tomto roku neuskutoční.

Nedeľa a pondelok bude potom už patriť domácej filmovej scéne a uvidíte dva filmy, za ktoré sa ich tvorcovia rozhodne nemusia hanbiť. Prvý z nich Socialistický zombi mord, ktorí natočili amatéri, spôsobil veľký rozruch nielen medzi fanúšikmi ale aj profesionálmi. Posledným filmom PNky Cinema bude CZ/SK film Kandidát o zákulisí voľby prezidenta.

Reklama

Pokračovanie programu PNky Cinema:

Sobota 13.9.2014 o 20,30 h, dejisko: Amfiteáter

KÚZELNÍCI (THE INCREDIBLE BURT WONDERSTONE), US, 2013, 97 min., komédia

Reklama

Populárni kúzelníci Burt Zázračník a Anton Divotvor kraľovali Las Vegas po mnoho rokov vďaka svojim skvelým trikom a ilúziám. Ich priateľstvo sa dávno zmenilo na ďalšiu ilúziu pre publikum a v súkromí jeden druhého tajne nenávidia. Nástup drsnej konkurencie v podobe pouličného iluzionistu Steva Graya, ktorého odvážne kúsky úplne zatienia ich show, prinesie obom šancu na záchranu priateľstva a spoločného vystupovania. Len či si Burt dokáže spomenúť, prečo kedysi začal robiť svoju prácu…Komédia v hlavnej úlohe so  Stevom Carellom a Jimom Carreym.

Nedeľa 14.9.2014 o 20,30 h, Amfiteáter

SOCIALISTICKÝ ZOMBI MORD, SK, 2014, 94 min., hororová komédia

Plynový granát, ktorý vyvinuli v Sovietskom zväze na paralyzovanie obyvateľstva v zázemí nepriateľa, sa počas branného cvičenia na strednej škole omylom použije ako dymovnica. To spustí vlnu nákazy a na škole vypukne panika. Fanatický školník, bývalý dôstojník Specnaz-u, sa snaží problém ututlať, a tak zamkne celú školu, aby nikto nemohol utiecť. Dve dievčatá, ktoré mali vítať delegáciu, sa zachránia a snažia sa prebojovať von. Stretnú ešte ďalších spolužiakov a spoločnými silami sa snažia zachrániť. To však ešte netušia, že zombie nie sú ich jediný nepriateľ. Amatérsky film, ktorý získal prekvapivý ohlas a mnohými divákmi je považovaný za najvtipnejší slovenský titul. Scenár a réžia: Rastislav Blažek Peter Čermák a Zuzana Paulíni. Hrajú: Denisa Rötlingová, Viktor Gschweng, Veronika Valentovičová, Boris Biťukov

Pondelok 15.9.2014 o 20,30 h, Amfiteáter

KANDIDÁT, SK/CZ, 2013, 106 min., triller/komédia

Dej príbehu je situovaný na Slovensku, kde prebieha kampaň na prezidenta republiky. Adam Lambert, reklamný mág a bonviván je prinútený silnou finančno-politickou skupinou urobiť kampaň na nezávislého kandidáta z ľudu, Petra Potôňa. Jeho nervy sú však po zvláštnom rozchode s manželkou, ktorý si stále nechce priznať, v dezolátnom stave a na stretnutí šéfov agentúr sa staví o celý svoj majetok, že z neznámeho Petra Potôňa urobí prezidenta. Film, ktorý označujú aj ako „Skutočný príbeh, ktorý sa nestal“, režíroval Jonáš Karásek. Scenár: Maroš Hečko, Peter Balko, Michal Havran. V hlavných úlohách sa predstavili Marek Majeský a Monika Hilmerová.

Pozývame Vás!

Prečítajte si aj:

Kino pod hviezdami a zdarma ponúkne PNky Cinema

REKLAMA

pnky_1-ab-contact-sept

Populárne články