Connect with us

Kultúra

Cinematik: Úvodný ceremoniál je pre všetkých zdarma

Published

on

Reklama

Medzinárodný filmový festival otvorí dlho očakávaná dráma a srdcový projekt Jeffa Bridgesa Darca (The Giver). Slávnostného otvorenia Cinematiku sa dnes o 19.00 h v Dome umenia môžu zúčastniť všetci akreditovaní návštevníci a taktiež tí bez akreditácie, ak sa vopred prihlásia cez online formulár.

Reklama

Film Darca je adaptáciou dnes už klasickej knihy Lois Lowry a hovorí o „dokonalej“ spoločnosti, v ktorej emócie nemajú žiadne miesto.

Darca je príbehom mladého chlapca Jonasa, ktorý žije vo svete bez vojen a utrpenia, no taktiež bez slobody vybrať si. Jonas spoznáva jediného držiteľa a strážcu všetkých pravdivých spomienok ľudstva, ktorý žije na okraji spoločnosti – Darcu. Jeho prostredníctvom Jonas získava to, čo nikto iný nesmie vedieť – pravdu o skutočnom živote a skúsenosti predchádzajúcich generácií.

Reklama

Film nakrútil skúsený režisér Phillip Noyce (Hry patriotov, Zberateľ kostí) známy tým, že aj filmy s nádychom akcie dokáže nakrútiť s citom a bez prehnanej pompéznosti. V hlavných úlohách sa predstavia Jeff Bridges, Meryl Streep, Alexander Skarsgård, Katie Holmes alebo Taylor Swift.

Viac sa o festivale dozviete na adrese cinematik.sk.

(red)

REKLAMA

pnky_1-ab-contact-sept

Populárne články