Connect with us

Kultúra

Pivovar ovládnu divoké rytmy Čankišou

Published

on

Reklama

Piešťanský pivovar čaká v piatok 27. novembra koncert českej skupiny Čankišou. Sedemčlenná zostava vynikajúcich hudobníkov pod vedením neprehliadnuteľného Karla Heřmana odohrá svoj divoký a energický koncert od 20:00 a ich fanúšikovia sa môžu tešiť aj na piesne z nového albumu Supay. Kapela hrajúca tanečnú hudbu s prvkami rocku, world music a ethna určite rozhýbe a zabaví celé publikum. 

Reklama

„Tento album je pre mňa krásnym výsledkom dlhoročného úsilia nejak sa hudobne dohodnúť. Niekto je viac na rytmy a potrebuje, aby to bolo príliš našlapané. Pre niekoho sú hlavne harmónie prvkom, čo nikde nesmie chýbať. A táto nahrávka je parádnym kompromisom. Nie, vlastne je to o stretávaní sa v polovici cesty, je to krásny dialóg medzi nami, pokec po dlhej ceste…Nádhera,“ hodnotí nový album hudobník David Synák. Spevák Karel Heřman s tým súhlasí: „Nikto nevyčnieva, všetko hrá spolu dokopy a vďaka tomu to skvele šlape.“

12208744_784930964951110_5916674614606541218_n

Reklama

A ak by vás zaujímalo čo znamená slovo SUPAY, tak slovník Etnografického múzea v Brněho definuje ako zlo vo forme myšlienky či bytosti, ktoré sa ako parazit sýti naším telesným a duševným utrpením. Je známe v mnohých kultúrach pod rôznymi menami. Nechávame sa ním ovplyvňovať, stávame sa jeho nástrojom, a tým mu otvárame dvere do našej reality. Uvedomovaním si svojich skutkov môžeme proti nemu účinne bojovať. Čím menej utrpenia bude na Zemi existovať, tým skôr zlo náš svet navždy opustí.

-lt/zdroj + foto: facebook-

Populárne články