Connect with us

Kultúra

Piešťany zažijú koncert kapely Chiki Liki Tu-a, sekundovať im bude Veľká Potreba

Published

on

Reklama

Komunitné centrum ŽiWell čaká na budúci piatok 21.októbra vystúpenie prešovskej zostavy Chiki Liki Tu-a, ktorú bude sprevádzať punkrocková kapela Veľká Potreba. Recesistická kapela z Prešova zavíta do Piešťan v rámci koncertnej šnúry, ktorú organizuje v snahe podporiť vydanie kompilačného albumu 3×4=13. Ak si chcete užiť ich nesmrteľné hity ako Kristína, Laska moja de si, Kuca paca, ale aj nové skladby Milenka či DPH, určite sa vyberte do ŽiWllu na tento koncert.

fb_new

Reklama

Na základe úspechu albumu „Slzy tvý mámy, Šedivý a spol.“, ktorý bol v marci tohto roku ocenený ako najlepší album podľa fanúšikov na RHA za rok 2015, sa Chiki liki tu-a rozhodli nečakať tak dlho s vydaním ďalšej nahrávky. Ide o kompilačný album zložený z troch častí. Nájdete tam skladby naživo (napr. aj z Prešova), skladby v úpravách pre dychy (napr. aj DPH) a skladby, kde Chiki liki tu-a vzdali česť svojim obľúbeným undergroundovým kapelám. Album môžete podporiť na webovej stránke.

Reklama

Za svoju existenciu odohrali viac než 1200 koncertov v 15 krajinách Európy. Medzi najvýznamnejšie sa radia vystúpenia na festivaloch Sziget ,Trutnov open air, Pohoda , Rock for people, Colours of Ostrava, Schengen fest, Taksirat, Grape a klubové koncerty v Paríži, Bordeaux, Londýne, Dubline, Belfaste, Budapešti, Berlíne, Drážďanoch, Skopje, Ľubľane, Prahe, Varšave, Krakove atď. Chiki liki tu-a sú Martin Višňovský (spev, basgitara), Ľuboslav Petruška (gitara) a Tomáš Višňovský (bicie).

VEĽKÁ POTREBA

Veľká Potreba je alternatívne punkrockové duo, ktoré mieša minimalistické postupy s prísnym do-it-yourself prístupom. Vo svojej tvorbe sa kapela zapodieva každodennými problémami a citovým životom ľudí v meste. Po rokoch zrenia sú momentálne na vzostupe.

14708294_796781617091631_5128744442551485929_n (1)

-lt/Zdroj a foto: ŽiWell-

Populárne články