Connect with us

Kultúra

Park miniatúr otvorí v sobotu novú sezónu

Published

on

Reklama

Desiatky jedinečných modelov, ale aj zaujímavé podujatia. To všetko čaká návštevníkov Parku miniatúr v obci Podolie neďaleko Piešťan. Jeho brány sa pre verejnosť otvoria v sobotu 5. apríla.

[singlepic id=40801 w=320 h=240 float=left]K prvému modelu umiestnenému v Parku miniatúr v roku 2003 pribudli už desiatky ďalších. Začalo to hradom Branč, ktorého postavenie podporili peniaze z Európskej únie a pokračovalo maketami Jelšavským hradom, Holíčskym zámkom, Krupinskou vartovkou… Počas blížiacej sa sezóny bude predstavený Beckov.

Reklama

Zmenšeniny v mierke 1:50 sa stali obľúbeným cieľom turistov, najmä rodín z deťmi. Unikátom je, že často zrúcané a chátrajúce hrady nájdu návštevníci Parku miniatúr v pôvodnom stave a dokážu si tak lepšie predstaviť ako v nich žili feudáli, či rytieri.

REKLAMA:

Reklama

Monitoring_dirofilaria_pes

V nasledujúcej sezóne bude Park miniatúr otvorený v mesiacoch apríl, mája, jún, september a október každý deň okrem pondelkov v čase od 9.00 do 17.00 h. Počas letných prázdnin sa otváracie hodiny predĺžia do 19.00 h, posledný vstup je o 18.30 h.

Deň otvorených dverí je tento rok naplánovaný na 27. apríla a už tradične bude spojený s hodovými slávnosťami v obci Podolie. Park sa 9. mája zapojí do slávnostného otvorenia Čachtického hradu. Uskutoční sa v ňom aj Noc múzeí a galérií (17. 5.) spojená s nočnou prehliadkou Parku miniatúr. Model Beckovského hradu slávnostne pokrstia 5. júla. Na podujatí sa predstavia šermiari aj sokoliari. Druhá nočná prehliadka je naplánovaná na 9. augusta.

(red)

Populárne články