Connect with us

Kultúra

Organové dni začínajú už túto sobotu v kostole

Published

on

Reklama

Organové dni v Piešťanoch 2015 otvoria svoj 16. ročník už túto sobotu 8. augusta o 19,00 h koncertom sopranistky Dagmar Machutovej a Vladimíra Kopca na organe v Evanjelickom kostole na ulici Pod párovcami. 

V repertoári majú tieto diela: Paulin Juraj Bajan: Quis pulsat meum cor, Johann Sebastian Bach: Wie freudig ist mein Herz, ária z kantáty BWV 199, Komt, Seelen dieser Tag, BWV 479 (Schemelli Gesangb), Jesus unser Trost und Leben, BWV 475 (Schemelli Gesangbuch), Gott wie groß ist deine, BWV 462 (Schemelli Gesangbuch), Domenico Zipoli: Versetten, Jean Baptiste Faure: Agnus Dei, Henry Purcell: Voluntary, Jiří Laburda: VI. Laudate eum, z cyklu Před branou jeruzalémskou.

Reklama

O týždeň neskôr, opäť v sobotu 15. augusta večer o siedmej zaznejú diela J.S. Bacha Antonia Vivaldiho a ďalších v podaní Moniky Melcovej (SK/ES) vo Farskom kostole sv. Štefana.

Ďalšie dva koncerty sa uskutočnia v Dome umenia, švédska organistka Ursula Gram vystpi vo štvrtok 27. augusta o 19,00 h a festival uzavrie v piatok 4. septembra slovenská hviezda Tomáš Mihálik.

Reklama

 

PROGRAM:

  1. august 2015 – sobota o 19:00 hod.
    Evanjelický a. v. kostol
    DOMINIKA MACHUTOVÁ, soprán, VLADIMÍR KOPEC, organ
    J. P. Bajan, J. S. Bach, H. Purcell, A. Zipoli, G. Fauré, A. Deslandres, J. Laburda15. august 2015 – sobota o 19:00 hod.
    Farský kostol sv. Štefana
    MONIKA MELCOVÁ /Slovensko – Španielsko
    J. S. Bach, A. Vivaldi, D. Scalatti, G. Fauré27. august 2015 – štvrtok o 19:00 hod.
    Dom umenia
    URSULA GRAM / Švédsko
    G. Frescobaldi, A. Vivaldi, J. S. Bach, H. B. Orlinski, F. Borowski, E. Gigout4. septembra 2015 – piatok o 19:00 hod.
    Dom umenia
    TOMÁŠ MIHÁLIK / Slovensko
    J. S. Bach, C. Franck, L. Vierne, M. Duruflé

 

Piestany 2015 (1)

-inf-

 

 

 

Populárne články