Connect with us

Kultúra

Organové dni rozozvučia organy v Piešťanoch

Published

on

Reklama

Organové dni v Piešťanoch napíšu tento rok už svoju osemnástu edíciu. Aj tento rok vás vrámci nich čaká päť výnimočných koncertov v podaní umelcov z Českej republiky, USA, Nemecka, Estónska a Slovenska. Prvý už v sobotu 5. augusta v Evanjelickom kostole, kde diela J.S. Bacha, G.Ph. Telemanna, F. Dansagmullera a J. Pachelbela budú interpretovať Marek Klein (spev) a František  Beer (organ).

V sobotu 12. augusta vystúpi v kostole sv. Štefana  český organista Josef Kratochví. V jeho podaní zaznejú diela Bacha, Balbastra, Vaňhala, Rheinbergera a Reubkeho.

Reklama

Festival bude pokračovať po dvoch chrámových koncertoch v Dome umenia. V utorok 22. augusta sa môžete tešiť na vystúpenie Helmuta Hauskellera (panova flauta) a Stanislava Šurina (organ).

Už o dva dni 24. augusta si milovníci organovej hudby budú môcť vychutnať koncert pravidelného účastníka festivalu Davida di Fioreho z USA.

Reklama

Záverečný koncert v utorok 5. septembra bude v podaní poprednej estónskej organistky Ines Maidre-Aarvik. Zaznejú na ňom diela, ktoré skomponovali Georg Muffat, Pablo Bruna, Edgar Arro, Johann Caspar Kerll,  Peeter Süda, Kjell Mørk Karlsen a Johann Sebastian BACH.

Viac informácií nájdete na stránke Domu umenia.

-inf-

Populárne články