Connect with us

Kultúra

Organizátori Cinematiku oznámili predaj akreditácií

Published

on

Reklama

Organizátori Cinematiku v krátkom videu oznámili dátum spustenia online predaja akreditácií na každoročný septembrový sviatok filmu v Piešťanoch. Medzinárodný filmový festival sa opäť uskutoční od 10. do 15. septembra 2020. Pôjde už o 15. ročník a ponúkne opäť okolo 90 filmov a množstvo sprievodných akcií.

Vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu situáciu z dôvodu šírenia koronavírusu zatiaľ nie je jasné, aké opatrenia bude potrebné dodržiavať v septembri. Členovia prípravného štábu preto majú v pláne sledovať aktuálne podmienky, za akých sa projekcie filmov uskutočnia.

Reklama

https://www.facebook.com/festival.cinematik/videos/250402642922799/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARAPoByz6MZg0CddFVZCxCCfYQh8Q96cV2I62cfoiCaA0tVPCyn5gTCygk5TGOaLkBP6kjBrLt-w3oah

Cinematik patrí medzi najväčšie filmové podujatia na Slovensku. Vznikol v roku 2006 a rýchlo si získal obľubu. V roku 2019 dosiahla návštevnosť viac ako 15-tisíc divákov. Každý september v Piešťanoch premietnu počas šiestich dní necelú stovku celovečerných a množstvo krátkometrážnych filmov s dôrazom na európsku a slovenskú kinematografiu. Pravidelným prídavkom sú aj rôzne sprievodné podujatia.

Reklama

-red- Zdroj: FB Filmový festival Cinematik Piešťany Ilustr. foto: archív

Populárne články