Connect with us

Kultúra

Open Jazz Fest: Jowee Omicil zmenil Zelenú vodu na Karibik

Published

on

Reklama

Jazero pri Novom Meste nad Váhom hostilo v piatok a v sobotu jazzové hviezdy z celého sveta a vystúpenie haitského multiinštrumentalistu Jowee Omicila patrilo k vrcholom celého festivalu.

[singlepic id=56211 w= h= float=center]

Reklama

Open Jazz Fest je najväčší jazzový festival na Slovensku, ktorý sa koná pod holým nebom. Tropické letné noci a blízkosť vody tradične dotvárajú atmosféru tohto ojedinelého podujatia. V sobotu večer ju ešte umocnil nový afro-haitský pohľad Jowee Omicila na súčasný jazz. Jeho skvelá komunikácia s publikom vytiahla ľudí pod pódium a karibské rytmy ich prinútili tancovať.

„Magická noc na Slovensku. Od Sheily E. po majstra Marka Withfielda zažili sme úžasné chvíle,“ napísal Jowee Omicil na svojom Facebooku a poďakoval organizátorom aj fanúšikom. Zároveň uznal, že aj ďalší sobotní interpreti patria medzi svetovú špičku.

Reklama

Druhý deň Open Jazz Festu otvorila Sisa Michalidesová so svojou kapelou. Predstavili sa aj držitelia Radio Head Award – slovenské trio AMC s americkým gitaristom Markom Whitfieldom a najväčšou hviezdou večera bola americká perkusionistka Sheila E.

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články