Connect with us

Kultúra

Október v Dome umenia: Na Piešťanské rendezvous prídu aj Radošinci

Published

on

Reklama

Činoherný festival českých a slovenských divadiel sa za 14. rokov existencie premenil na prehliadku divadla, hudby a výtvarného umenia. V Dome umenia sa opäť stretnú umelci z oboch krajín. Nestorom Piešťanského rendezvous je Boleslav Polívka.

Reklama

Už 12. októbra uvedie v rámci festivalu Radošinské naivné divadlo piešťanskú premiéru najnovšej hry Stanislava Štepku Šťastné konce, v ktorej účinkuje aj herečka Zuzana Kronerová.

V tejto civilnej komédii sa prelínajú životné cesty a pestré ľudské osudy veľmi svojráznych hľadačov prvých a možno aj posledných lások: dvoch írečitých, zemitých  vidiečanov, čo sa po mnohých rokoch vyberú hľadať svoje prvé lásky na motorkách, predavača klímy a začínajúceho hráča na violončelo, čo zase prostredníctvom hudby hľadá novú podobu lásky u staršej ženy – pokladníčky v predajni, ozajstnú a plnohodnotnú lásku hľadá aj nepokojná učiteľka z materskej škôlky, zasnívaný dedinský starý mládenec či dokonca aj obstarožný provinčný fičúr.

Reklama

Ďalším hosťom na festivale bude 19. októbra Divadelná spoločnosť Háta z Prahy, ktorá 19. októbra uvedie divadelnú verziu slávnej českej komédie Světáci v podaní Dalibora Gondíka, Mahuleny Bočanovej, Moniky Absolonovej, Jan Přeučila a ďalších.

Do Piešťan zavítajú 25. októbra aj Divadlo Bolka Polívku z Brna a Štúdio L+S. Predstavia publiku svoje spracovanie excelentnej hry Samuela Benchetrita Mínus dvaja. Hlavný hrdinovia (Milan Lasica a Bolek Polívka) v ňom dobrodružne ujdú z nemocnice, aby stretli život, aký dovtedy nepoznali.

Do programu sú 2. a 11. októbra zaradené aj úspešné filmové snímky – Líbáš jako ďábel a Tady hlídam já. Detským divákom príde zahrať Bábkové divadielko Bum-bác rozprávku Žabí princ. Festival spestrí aj hudobná produkcia. Starou aj novou tvorbu svojich fanúšikov opäť potešia Bratia Nedvědovci 22. októbra.

Text: ts/du Foto: Ctibor Bachratý/rnd.sk

Populárne články