Connect with us

Kultúra

O súčasnom chápaní maľby sa dozviete viac vďaka Limitom umenia

Published

on

Reklama

Komunitné centrum Žiwell prináša možnosť spýtať sa, ale aj vyskúšať si niečo nové na umeleckom workshope Limity maľby, ktorý sa uskutoční 17. februára o 14.30 hod. Účastníci sa dozvedia o súčasnom ponímaní maľby vzdialenej od jej pôvodnej funkcie reálneho zobrazovania a zažijú jej kvality a hodnoty umenia ako takého. Okrem teórie čakajú na návštevníkov Žiwellu farby, štetce a hlavne experimenty.

Workshop je taktiež reakciou a výzvou na lepšie pochopenie vývoja svetového súčasného umenia, ktoré v Piešťanoch nedávno nezožalo veľký úspech u domáceho publika a skončilo sa svetovou blamážou – predčasným ukončením výstavy českého maliara Jiřího Načeradského, ktorá sa konala v Galérií Fontána Piešťany. Načrtáva tak i možnosť debaty o cenzúre.

Reklama

Workshop povedie študentka Animácie výtvarného umenia Pedagogickej fakulty Trnavskej univerzity Linda Blahová. Workshop je určený pre študentov a dospelých. Organizátori odporúčajú priniesť si so sebou staršie oblečenie či plášť. Príďte sa tvorivo odreagovať od každodenných povinností, každá zvedavosť je vítaná.

Vyústením workshopu bude výstava spoločného testovania limitov maľby spojená s vernisážou, ktorá bude predchádzať hlavnému bodu programu – kapele Modré Hory, ktorá zahrá v Žiwelli 24. februára.

Reklama

Viac o udalosti sa dočítate na facebooku.

-inf-

Populárne články