Connect with us

Kultúra

Dom umenia ponúkne Niť z prízrakov, Päťdesiat odtieňov slobody a Nápoj lásky

Published

on

Reklama

Dom umenia bude v aktuálnom týždni dejiskom projekcií dvoch vynikajúcich filmov a priameho prenosu z Metropolitnej opery v New Yorku. Utorok bude patriť filmu Niť z prízrakov v hlavnej úlohe s Danielom Day-Lewisom, ktorý stvárňuje čudáckeho módneho návrhára čeliacemu nástrahám lásky. Päťdesiat odtieňov si môžu pozrieť návštevníci najväčšieho kultúrneho stánku v Piešťanoch vo štvrtok, režisér James Foley okorenil obľúbenú a pikantnú erotickú romancu dávkou thrilleru. Sobotňajší program bude patriť opere Gaetano Donizettiho s názvom Nápoj lásky, ktorá sa radí ku klasickým talianskym komickým dielam. V hlavnej ženskej úlohe sa predstaví vynikajúca juhoafrická sopranistka Pretty Yende.

Utorok 6. február 2018 18:00
Niť z prízrakov – film

Reklama

Niť z prízrakov rozpráva príbeh o mužovi posadnutého zničujúcou dokonalosťou. Muža natoľko sústredeného na každučký detail, že mu medzi prstami uniká všetko podstatné. Muža, ktorého láska zničila, ale aj zachránila. Záleží na uhle pohľadu. Úspešný tvorivý tandem Paul Thomas Anderson a Daniel Day-Lewis si zopakovali spoluprácu a po oscarovej lahôdke Až na krv stvorili ďalší film, ktorý sa môže zaradiť medzi nezabudnuteľné.

Scenár, réžia a kamera: Paul Thomas Anderson
Hrajú: Daniel Day-Lewis, Vicky Krieps, Lesley Manville a ďalší.
Dráma USA 2017, anglicky s českými titulkami, 130 min., MP-12

Reklama

Vstupné: 5,-€ / predaj vstupeniek v pokladni Domu umenia

PLATÍ zľava ZŤP !

Štvrtok 8. február 2018 18.00 hod.
Päťdesiat odtieňov slobody – premiéra filmu

Fenomén Päťdesiat odtieňov vstupuje do tretej, záverečnej fázy. Anastasia Steele a Christian Grey sa dobrovoľne zriekli svojej slobody a pred svadobnými svedkami povedali rozhodné “Áno”. Žiť šťastne až do smrti im ale dopriate nebude. Režisér James Foley (Päťdesiat odtieňov temnoty) okorenil pikantnú erotickú romancu poriadnou dávkou thrilleru a svojím hrdinom pripravil niekoľko nečakaných a nepríjemných prekvapení.

Hrajú: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Marcia Gay Harden, Eric Johnson, Rita Ora a ďalší.
Thriller USA 2018, anglicky so slovenskými titulkami, 105 min., MP-18

Vstupné: 5,-€ / predaj vstupeniek v pokladni Domu umenia

PLATÍ zľava ZŤP !

Sobota 10. február 2018 18.00 hod.
NÁPOJ LÁSKY (G.Donizetti) – priamy prenos z MET Opery New York

Klenot talianskej komickej opery Nápoj lásky v réžii Bartletta Shera diriguje Domingo Hindoyan. Pretty Yende sa predstaví ako rozmarná Adina a Matthew Polenzani ako Nemorino, dedinský mládenec, ktorý sa do nej zamiluje. Davide Luciano v Metropolitnej opere debutuje v role Adininho arogantného snúbenca Belcora a Ildebrando D’Arcangelo stvárni podvodníka Doctora Dulcamaru, ktorý ponúka lieky na všetko. Domingo Hindoyan debutuje ako dirigent.

V hlavnej ženskej úlohe – Adiny sa predstaví Pretty Yende, juhoafrická sopranistka, ktorá v svojich 33 rokoch už účinkovala vo všetkých hlavných operných domoch sveta a bola v tlači široko ocenená: Hlas, ktorý môže dosiahnuť hviezdy … Washington Post

Dirigent: Domingo Hindoyan
Réžia: Bartlett Sher
Scéna: Michael Yeargan
Kostýmy: Catherine Zuber
Svetelný dizajn: Jennifer Tipton

Obsadenie: Pretty Yende (Adina), Matthew Polenzani (Nemorino), Davide Luciano (Belcore), Ildebrando D’Arcangelo (Dulcamara)

Vstupné:
12,-€ / základné vstupné za jednu vstupenku – 1 predstavenie
6,-€ / zľavnené vstupné za jednu vstupenku – 1 predstavenie pre študentov a dôchodcov, ZŤP a ZŤP-S

Populárne články