Connect with us

Kultúra

O hľadaní lásky s Petrom Holkom

Published

on

Reklama

Čo sa musí stať, aby sa človek rozhodol uskutočniť svoj dávny sen? Aká sila ho núti nebrať ohľad na nič a na nikoho, pretrhať putá a riskujúc všetko, zaťato sa vybrať za svojím cieľom, hoci s veľmi neistým výsledkom…? Aj na tieto otázky odpovedá autor Peter Holka vo svojej novej knihe „Láska prebýva na Kilimandžáre“ z vydavateľstva Ikar. Román príde predstaviť piešťanským čiateľov v utorok 29. septembra o 18.00 hodine do Art Jazz Gallery Kursalonu.

laska prebyva na kilimandžare_emailPeter Mitter v detstve z otcovho rozprávania usúdil, že láska – L´amour – prebýva na Kilimandžáre. Keď sa zblíži so spolužiačkou Gitou, spoznáva pri nej vzrušujúce dotyky, nehu, ale aj žiarlivosť a veľké trápenie. Túžba po láske v ňom pretrváva. Je natoľko silná, že sa v zrelom veku driape na najvyššiu horu Afriky, rozhodnutý stretnúť sa s L´amour, aj keby pri tom dušu vypustil. Mitter nedbá na posmešky ani na dobre mienené rady, veď ako napísal Mario Benedetti: Láska nepozná smiešne správanie, ani nevkusné, ani necudné. Holka píše o vážnych témach s nezvyčajnou ľahkosťou, humorom, občas s iróniou, píše však chlapsky úprimne a je na čitateľovi, čo si z tohto skvelého textu okoreneného záhadou a tajomstvom vyberie.

Reklama


Peter Holka je laureátom Ceny Vladimíra Mináča, Ceny Trojruža, dvojnásobným nositeľom Ceny Všeobecnej úverovej banky za najlepšiu prozaickú knihu roka, dva razy mu udelili výročnú Cenu Spolku slovenských spisovateľov a ďalšie literárne ceny, prémie a uznania. V roku 2014 získal za román Pokušenie Zlaté pero za najlepšiu knihu vydavateľstva Ikar.  Láska prebýva na Kilimandžáre je devätnástou Holkovou knihou. Román LÁSKA PREBÝVA NA KILIMANDŽÁRE vychádza na 208 stranách. Podujatie pripravila Mestská knižnica v spolupráci s Rotary klubom Piešťany.


Zdroj: TS Ikar, www.kniznica.sk, foto: T. Hudcovič

Reklama

Populárne články