Connect with us

Kultúra

O dobe a ľuďoch s Františkom Mikloškom už túto stredu v knižnici

Published

on

Reklama

Mestská knižnica mesta Piešťany v  stredu 13. júla privíta vo svojich priestoroch spisovateľa, básnika a prekladateľa Jána Štrassera a jednu z najvýznamnejších osobností slovenskej politickej scény, Františka Mikloška. Spoločne predstavia najnovšiu publikáciu zo série knižných rozhovorov s názvom František Mikloško, Rozhovory o dobe a ľuďoch (Slovart, 2016).

„Porozprávame sa nielen o tom, ako to chodí v politike, ale predovšetkým o základných princípoch ľudskosti ako viera, láska a priateľstvo. Podujatie sa uskutoční v spolupráci s Rotary clubom Piešťany. Začíname presne o 18.00 hodine, všetci ste srdečne pozvaní,“ pozývajú organizátori.

Reklama

 

Reklama

 

František Mikloško v rozhovore s Jánom Štrasserom v knihe s podtitulom Rozhovory o dobe a ľuďoch citlivo rozpráva o osobných témach ako rodina, priateľstvá či náboženstvo. Už od vysokoškolských štúdií sa angažoval v tzv. tajnej cirkvi. Otvorene sa vyjadruje aj k politickým a spoločenským otázkam, veď dvadsať rokov bol poslancom parlamentu a ako aktívny politik sa stal priamym svedkom mnohých kľúčových udalostí v dejinách Slovenska. Hovorí o Charte 77, slovenskom samizdate, sviečkovej manifestácii, delení Československa aj mečiarizme. Spomína mnohých svojich politických partnerov i oponentov. Priamo odpovedá tiež na otázky smerujúce k cirkvi a náboženstvu.

 

-inf-, Zdroj: www.kniznica.sk, www.slovart.sk

Populárne články