Connect with us

Kultúra

Nové tváre džezu a najlepší retro koncert roka

Published

on

Reklama

Nezisková organizácia International jazz Piešťany, ktorá podporuje jazzové koncerty v Piešťanoch pripravila na dnes večer (piatok 30. novembra o 20,00 h) v Art Jazz Gallery Kursalon koncert vychádzajúcich hviezd slovenskej džezovej scény – Lukáš oravec quartet v zložení Lukáš Oravec – trúbka, Pavol Blaho – klarinet, Jakub Tököly – klavír, Róbert Ragan jr – bass. Kapela len minulý týždeň získala dve ceny v prestížnej súťaži Nové tváre slovenského jazzu.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=MJiLd5XHKcI[/youtube]

Reklama

Už o týždeň – v piatok 7. decembra by sa mal konať najlepší retro koncert sezóny – v autentických kostýmoch, s autentickými nástrojmi a najlepšími melódiami rokov 30-tych a 40-tych vystúpia na pódiu v piešťanskom Dome umenia Ondřej Havelka a jeho Melody Makers a Bratislava Hot Serenaders s Jurajom Bartošom. Oba big bandy vydajú vo vzájomnom súboji – battli to najlepšie!

Lístky sú v predaj v Dome umenia Piešťany alebo v sieti ticketportal. Ak nemáte ešte program na budúci týždeň, vychutnajte si toto ojedinelé podujatie v kúpeľnom mestečku!

Reklama

Medzitým ešte pozývame priaznivcov živej muziky na hudobné večery v Kursalone – už túto sobotu 1.12. o 19,30 h vystúpi s repertoárom Duka Ellingtona, Bennyho Goodmana či Franka Sinatru domáca SWING FORMATION.

Prvý pracovný decembrový týždeň bude tiež bohatý na podujatia – v pondelok o 17,00 h vo Veľkej sále Kursalonu predvedú svoje Vianočné vystúpenie tanečné súbory zo ZUŠ Piešťany, a nebude chýbať ani Jam Session o 20,30 h v Art Jazz Gallery Kursalon.

V utorok ZUŠ –ka pokračuje Vianočným koncertom o 17,00 h opäť vo veľkej sále.

Števo Adamec zahrá svoje príjemné Classic Songs v stredu večer o 19,30 h v Art Jazz Gallery Kursalon.

Na štvrtok o 16,27 h pripravilo v Art Jazz Gallery Kursalon piešťanské kníhkupectvo Centrum knihy besedu s Pavlom „Hiraxom“ Baričákom. Večer o pol ôsmej ho vystriedajú rockeri v najlepších ro©koch z kapely iX s programom OLDIES.

No a v piatok už bude na programe Ondřej Havelka….

Tešíme sa na Vás!

Adriana Drahovská za International jazz Piešťany a Kursalon

 

Populárne články