Connect with us

Kultúra

Noisecut sa na Grape rozlúči s Bety Majerníkovou

Published

on

Reklama

Tragicky zosnulej speváčke kapely Noisecut a výtvarníčke Bety Majerníkovej venujú rozlúčkový koncert. S mužskou časťou kapely si zaspievajú Ema Brabcová (Luno, ex- Khoiba), Slivka (PPE), Zdenka Predná a Katka Koščová.

[singlepic id=32330 w=320 h=240 float=right]„Grape je náš obľúbený festival. Hrali sme na prvom ročníku a dostali sme pozvanie aj tento rok. Plánovali sme sa na piešťanské letisko vrátiť v plnej sile s novým programom k aktuálnemu albumu Háj & Lov. Betkin odchod však všetko zmenil,” povedal Erik Losos Horák, autor hudby Noisecut a dodal: „Chceme si dôstojne uctiť Betkinu pamiatku a zároveň sa rozlúčiť s fanúšikmi. Je nám nemiernou cťou, že nás prídu za mikrofónom podporiť štyri skvelé speváčky: Ema Brabcová (Luno, ex- Khoiba), Slivka (PPE), Zdenka Predná a Katka Koščová“

Reklama

„Zahráme prierez toho najlepšieho, čo sme s Betkou v posledných rokoch vytvorili, ale aj songy z posledného albumu, ktoré naživo ešte nikdy neodzneli,“ uviedol Losos.

„Myslím, že nápad si takto príjemne uctiť spomienku na Bety je pekný. Bola našou výbornou kamarátkou a veríme, že aj ona si to tam hore užije. Všetci budeme na ňu myslieť,“ doplnil za organizátorov festivalu Janči Trstenský.

Reklama

Skupina Noisecut vystúpi na festivale Grape na piešťanskom letisku v piatok 10. augusta vo večerných hodinách. V areáli festivalu bude vytvorené spomienkové miesto s pamätnou knihou, do ktorej budú môcť fanúšikovia vpísať svoje pocity, odkazy či spomienky.

Nezabudnuteľnú Bety Majerníkovú zažilo piešťanské publikum aj na Koncerte pre kamarátov, ktorí sa nevrátili z festivalov. V lete 2009, krátko po tragickej Pohode kde zahynul Piešťanec Martin Kašák, spievala Bety pomalšie a intímnejšie skladby, ktoré neboli súčasťou bežných vystúpení kapely.

Speváčka, ktorá bola vnučkou zakladateľa Sochy piešťanských parkov Alexandra Trizuliaka zomrela 22. mája, pri automobilovej nehode.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yTrUHmSI5kA[/youtube]

Text: ts/red Foto: M. Palkovič

Populárne články