Connect with us

Kultúra

Nezávislá hudba v predvečer Dňa boja za slobodu

Published

on

Reklama

Nápadité spojenie ošúchanej akustickej gitary, violončela a pochmúrneho hlasu – to sú Paramount Styles. Po prvýkrát zavítali na Slovensko, do piešťanskej Art Jazz Gallery 16. novembra. Predvečer Nežnej revolúcie sa ani nedal stráviť lepšie, než na koncerte sviežej nezávislej hudby.

Indie rockerom z New Yorku predskakovali indie rockeri z Trenčianskych Bohuslavíc. Joyride síce nikoho nedonútili tancovať a priestory jazzového klubu boli pre nich možno trošku stiesnené, ale napriek tomu vyvolali v publiku bujarú odozvu. Ich hudba priamo odkazuje na 60. a 70. roky, počuť v nej The Doors aj Patty Smith, jednu z jej skladieb mimochodom veľmi dobre interpretovali.

Reklama

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=LqAsSPzJtRA[/youtube]

Potom už nasledovala skutočná „Amerika“. Tichší zvuk akustickej gitary lídra Paramount Styles Scotta McClouda dopĺňalo violončelo, a všetky ostatné, konvenčné nástroje gitarových kapiel. Spevák, niekdajší člen Girls Against Boys v sebe nezaprel punkera. Po šeptavých folkových polohách dokázal aj poriadne zarevať. To už sa diváci zdvihli od stolov a zaplnili priestor pred pódiom. McCloud s nimi uvoľnene komunikoval a bavil nielen ich, ale aj seba a členov kapely.

Reklama

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=0PRtSG-Emc8[/youtube]

[nggallery id=1225]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články