Connect with us

Kultúra

Nevedia spievať, ale dokážu oceniť krásu

Published

on

Reklama

Asi päťdesiatok ľudí z viacerých miest západného Slovenska sa vo štvrtok 28. apríla podvečer zhromaždila v piešťanskom Kursalone, súčasnej mekke jazzu a fotografie, aby svojou návštevou poctila fotografa Rada Lelláka, rodáka z Myjavy, a jeho výstavnú kolekciu fotografií s názvom Rock Stars. Ako už samotný názov napovedá, fotografie sú tematicky orientované na letné hudobné festivaly. Vernisáž zorganizoval autor spolu s umeleckou a reklamnou agentúrou Duna a samozrejme s pomocou Piešťanského fotoklubu, ktorý zastrešuje väčšinu akcií tohto druhu v Kursalone.

[singlepic id=12877 w=320 h=240 float=left]Rado Lellák je človek, ktorý vyštudoval ekonomickú univerzitu a má za sebou roky práce v strednom a vrcholovom manažmente. Dnes je majiteľom reklamnej agentúry a printového štúdia. Fotografii sa venuje od pätnástich, začínal nevyhranenými fotografickými žánrami, asi ako každý fotograf a dnes zakotvil pri produktovej fotografii, ktorá ho živí a pri fotení koncertov, ktoré ho teší a napĺňa. Rado Lellák je totiž „dvorným“ fotografom agentúry Duna, ktorá sa okrem iného špecializuje na organizovanie openairových festivalov.

Reklama

Rado Lellák aj napriek úspechom, ktoré má za sebou a napriek viacerým výstavám, na ktorých prezentoval svoje fotografie, pôsobí nesmierne skromným dojmom a o všetkom rozpráva tak trochu ostýchavo, akoby mu ten dar čistého fotografovho oka spadol do náruče len náhodou, rovnako ako aj spolupráca s Dunou.

Na otázku, či je niektorá z fotografií Radovou srdcovkou, odpovedal, že vlastne všetky fotky, ktoré v Kursalone visia, mu svojím spôsobom prirástli k srdcu a má ich rád. Zároveň zo žartu dodal, že ak by mal niekto záujem hociktorú z nich kúpiť, nemá s tým problém, vytlačí si pre seba novú :-).

Reklama

[singlepic id=12906 w=320 h=240 float=right]Keď si už všetci návštevníci poobzerali krásne adjustované fotografie v nápadných rámoch, presunuli sa do Art Jazz Gallery, kde na nich čakala slovenská rocková skupina Arzén, takže sa mohli bez obáv vyšantiť. Nie každému sa chcelo spievať či kričať, no asi každý zo zúčastnených mal príjemný pocit obohatenia po zhliadnutí fotiek, ako aj po naozaj skvelom koncerte Arzénu. My Slováci sme národ ostýchavý (a zvlášť priatelia „nemého umenia“ – fotografie) a naozaj nie všetci dokážeme spievať spolu so spevákom „nanananananana“, no napriek tomu máme zase o niečo príjemnejší pocit pred blížiacim sa víkendom a tí čo neprišli si o ďalšej vydarenej akcii môžu aspoň prečítať.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=DahzmO-jBbA[/youtube]

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=FTp5VT2i52o[/youtube]

[nggallery id=685]

Autor: Veronika Škultétyová   Foto: T. Hudcovič

Populárne články