Connect with us

Kultúra

Ani hokej nemohol konkurovať Rottrovej a Wykrentovi

Published

on

Reklama

Ani prvý slovenský zápas hokejových majstrovstiev nemohol súperiť s českou „lady soul“. Dom umenia vypredala 29. apríla podobne ako pred rokom a pol. V publiku sedeli rovnako muži aj ženy a neváhali spontánnym potleskom oceniť účinkujúcich – najmä špeciálneho hosťa Jaroslava Wykrenta, ktorý dostal standing ovation už počas vystúpenia.

[singlepic id=12941 w=320 h=240 float=left]Známy přerovský skladateľ, textár a hudobník po sérii mozgových príhod prestal vystupovať. Na pódiá ho dostala až Marie Rottrová a odvtedy je pravidelným hosťom jej koncertov. „Máriánka ma viacmenej presvedčila, ukecala a ja som jej zato šialene vďačný,“ vyznal sa na záver koncertu pán Wykrent.

Reklama

Celé svoje vystúpenie odľahčoval anekdotami a jemnou iróniou: „Lepšie sedieť na pódiu, ako v Leopoldove!“ alebo „Tomu čo bude nasledovať, hovorí môj mladší vnuk pesničky z praveku.“

[singlepic id=12943 w=320 h=240 float=right]Repertoár piesní, ktoré si Marie Rottrová pre piešťanské publikum pripravila sa skladal najmä z jeho skladieb. Odzneli všetky veľké hity vrátane revolučnej Řekni kde ty kytky jsou. Chýbal len song z dielne Jaromíra Nohavicu Lásko voníš deštěm. Speváčku doprevádzala skupina Septet plus Dalibora Kaprase.

Reklama

„Túto pesničku som prvýkrát spievala na Bratislavskej lýre. Bola to autorská súťaž a nám všetci hovorili, že určite zvíťazí. Ale nakoniec dostala iba cenu divákov. Rada by som to slovíčko „iba“ vypustila – veď pesničky sa robia práve pre obecenstvo,“ týmito slovami uviedla Marie Rottrová skladbu Ten vůz už jel. Môžete si ju vychutnať prostredníctvom videa:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JogrUa7zBFU[/youtube]

[nggallery id=686]

 

Populárne články