Connect with us

Kultúra

Nebo nad Piešťanmi opäť ozdobia teplovzdušné balóny

Published

on

Reklama

Po úspešnom nultom ročníku sa na letisko vráti 1. SPS Balónová megafiesta. Organizátori sľubujú leteckú show aj spomienku na letcov I. svetovej vojny. Podujatie sa uskutoční 4. až 6. septembra.

[vimeo]http://vimeo.com/96528613[/vimeo]

Reklama

Krátky dokument z minulého ročníka Balónovej megafiesty 2013

Po celú dobu svojej existencie ľudstvo skúša dobiť vzdušný priestor, a len málo ľudí vie, že história letectva sa začala letom balónom, ktorý trval iba niekoľko minút. Teraz, o dve storočia neskôr, letectvo ponúka na prepravu aj lety balónom, ktoré sú netradičným spôsobom ako si užiť pocit úplnej slobody.

Reklama

Balónová megafiesta 2014 je koncipovaná ako stretnutie balónistov a nadšenov lietania z celej Európy. Na svoje si však prídu aj rodiny s deťmi. Podujatie totiž ponúka náučný a zábavný program.

V priebehu troch dní ovládne letisko široká škála atrakcií a podujatí. Hlavným lákadlom sú samozrejme lety balónom pre širokú verejnosť. Na mieste uvidíte hromadné štarty balónov, a to v ranných hodinách a neskoro večer. V sobotu, v hlavný deň, bude bohatý kultúrno-spoločenský program spojený s leteckou show.

Balónová megafiesta sa bude konať v rovnakom čase ako 8. ročník Dňa ozbrojených zložiek a záchranných systémov s deťmi, podujatie organizované Vojenským historickým ústavom. Taktiež je prepojená s Dňami národnej hrdosti, ktoré sa tento rok venujú 100. výročiu udelenia patentu Štefanovi Baničovi. Do programu sú zaradené letecké súboje lietadiel z 1. svetovej vojny.

Minulý rok to na Balónovej megafieste vyzeralo takto.

Text: ts/red

Populárne články