Connect with us

Kultúra

Detskí pacienti budú maľovať s profesionálnou výtvarníčkou

Published

on

Reklama

Už v piatok 11. budú mať jedinečnú príležitosť maľovať spoločne s profesionálnou výtvarníčkou detskí pacienti rehabilitačnom centre Adeli v Piešťanoch.

adeli duha knihaPri príležitosti otvorenia výstavy detských ilustrácií výtvarníčky Ľuby Suchalovej-Harichovej a pri príležitosti predstavenia novej detskej knihy – Dúha farbičky si strúha, ktorú napísal Jozef Pavlovič a ilustrovala Ľuba Suchalová, sa uskutoční kreatívne popoludnie, na ktorom sa deti na chvíľu stanú skutočnými maliarmi.

Reklama

Projekt zastrešuje Asociácia pomoci postihnutým ADELI – APPA, ktorá už od roku 2009 pomáha telesne postihnutým deťom aj dospelým.

,,S pani Ľubou Suchalovou sme sa zoznámili pri organizácii minuloročného Charitatívneho aukčného salóna Adeli, do ktorého venovala jednu zo svojich tapisérií. Privítali sme ponuku usporiadať výstavu jej detských ilustrácií v našom rehabilitačnom centre a pri príležitosti otvorenia výstavy sme sa rozhodli využiť prítomnosť pani Suchalovej aj na spoločné maľovanie našich detí s profesionálnou výtvarníčkou,“ povedala Miriam Juhanesovičová, predsedkyňa Asociácie pomoci postihnutým Adeli. ,,Deti budú mať pripravené skutočné maliarske stojany, farby, štetce. Veríme, že to pre ne bude jedinečný zážitok a už teraz sa tešíme na diela, ktoré takto vzniknú.“

Reklama

Okrem otvorenia výstavy a maľovania s Ľubou Suchalovou sa budú mať deti možnosť na autogramiáde ku knihe stretnúť aj s autorom veršov knihy Dúha farbičky si strúha Jozefom Pavlovičom.

Podujatie sa uskutoční 11. júla o 16.00 h v ADELI Medical Centre a bude ho moderovať Soňa Müllerová.

Text: Tlačová správa

 

Populárne články