Connect with us

Kultúra

Najväčšia jazzová tour sa zastavila aj v Piešťanoch

Published

on

Reklama

Dvadsiatypiaty koncert vrámci najväčšieho slovenského jazzového turné, aké ešte nikto neabsolvoval, odohralo trio Valihora, Rózsa, Vizváry na veľkonočný pondelok 25. apríla v Art Jazz Gallery v Kursalone. Celkovo absolvujú 33 koncertov za tridsaťpäť dní.

[singlepic id=12824 w=320 h=240 float=left]Trio Martin Valihora (bicie), Oskar Rósza (basgitara) a Eugen Vizváry (keyboard) s názvom RetroACT EXperience malo absolútnu premiéru koncom októbra minulého roka v Košiciach. Ide o groove klávesov, basovej gitary a bicích v zmesi acid jazzu, funk a soul. Repertoár vychádza z hudby, ktorá je inšpirovaná zvukom 70-tych a 80-tych rokov. Keďže sa tento projekt stretol s výborným ohlasom u fanúšikov, rozhodli sa muzikanti absolvovať veľké turné po slovenských kluboch. „Pôvodný plán bol odohrať 35 koncertov, keďže tento rok oslávim 35. narodeniny, prišlo mi to ako vtipná a milá symbolika. Napokon ich však bude [singlepic id=12821 w=320 h=240 float=right]„iba“ 33,“ smeje sa Martin Valihora. Za tým, že zoskupenie vzniklo je práve Martin: „Mal som ideu dať dokopy trio, s ktorým by som po dlhšej dobe išiel hrať po kluboch. Snažil som sa dať dohromady po chemickej stránke, vzorcovo, ľudí, ktorí naozaj milujú tú spoločnú muziku, ten spoločný spôsob hry a je im to vlastné. Mal som tú česť hrať za moji pár rokov hrania s množstvom svetových hráčov na basovú gitaru. Môžem povedať, že s basgitaristom Oskarom Rószom som najviac zohratý aj v úplne milihodnotách. Triová forma má pre mňa vždy výnimočnú mágiu a s Martinom a Eugenom, s ktorými sme si veľmi blízki ako dlhoroční priatelia, rovnako ako máme veľmi podobný „feeling“ v žánri, ktorý hráme, je extrémna radosť spolupracovať.“

Reklama

Art Jazz Gallery praskla vo švíkoch a niektorým fanúšikom sa už miesto ani neušlo. Nech sa páči vychutnajte si atmosféru koncertu.

[youtube width=“516″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=JTu3kaY4Fc4[/youtube]

Reklama

[youtube width=“516″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=Byf_PhpI_ek[/youtube]

[nggallery id=676]

Text a foto: Tomáš Hudcovič

REKLAMA

Populárne články